Paprikás disznófő nyáron is!

2013.08.13. 10:04

Te, én úgy ennék egy paprikás-fokhagymás disznófejet. Hát azt én is. Összenéztünk, és nem volt menekvés. De ki a fene akar negyven fokban órákig gyöngyöző abalével lakást melegíteni? Senki, ezért megoldottuk grillel-bográccsal.

Innen már minden egyszerű volt. A háromszáz forintos (annyi, vicc, pedig a pofa is rajta volt) fej először felkerült a grillrácsra, úgy, ahogy volt. Sózni is elfelejtettük, túl nagy volt a lelkesedés. Mivel szívós bőr, kötőszövet és hús alkotja, több óra lassú sütéstől se fog megpuhulni, cserébe eszelős füstös íze lesz. Két órával később úgy ítéltük meg, ennyi pont elég lesz neki, és a rácsot bográcsra cserélve puhára főztük a húst. (Fokhagyma, egész bors, babérlevél, só mehet az abalébe, és ne forralják, csak gyöngyöztessék.)

Itt még csak a grillenForrás: Táfelspicc

Vastagon fokhagymáztuk, tisztességes bajai halászlépaprikával bekentük, és még nem ettük meg. De meg fogjuk. Hamar. És akkor nagyon jó lesz nekünk. 

Itt már paprikásanForrás:Táfelspicc

 

A sertésfej nem medvehagyma, hogy évente csak pár hétig együk.