Miért nincs reggel Big Mac? Miért?

Burger King reggeli
Vágólapra másolva!
Aki elköveti azt a hibát, hogy másnaposan nem alszik elég sokáig, kénytelen erős kompromisszumokat kötni a gyógyburgerek terén. Mert ugye gyógyburger csak a BK-ban és a Mekiben van. De egyik se Big Mac.
Vágólapra másolva!

Van az az állapot, amikor gyorséttermi hamburgerre vágyik a szervezet, aki ezt nem érti, éljen biokoszton élete végéig. Mivel elég sokan értjük és ismerjük az érzést, és azt is tudjuk, hogy ez az érzés milyen szervesen kötődik a másnapossághoz és a Big Machez, próbáltuk megtalálni a megoldást, mi legyen akkor, ha az az érzés már kora reggel szétmarja a belsőnket? Ugyanis reggel nincs Big Mac. Jaj.

McDonalds reggeli sertéshúsos burgerke Forrás: Táfelspicc

Mi van helyette a Mekiben?

Hát reggeli ajánlat 10:30-ig. Big Macre vágyva, ha valamitől felfordul a gyomrunk, az a kis testetlen pufizsömlébe (vagy McMuffinba) tuszkolt tojás, aminél kevés étel idézi jobban az utasellátó-stílust. Pedig ez, és mutációi adják a 18 darabos kínálat velejét, esetileg sertéshúspogácsával, vagy rántott csirkével kombinálva.

Ha bedobnának egy rántotthúsos-rántottásat, annak volna némi sportértéke, főleg a spórolós utasellátós nosztalgia, a nem túl kifinomult ízlésű gyorséttermi kulturával vegyítése miatt. Ebben rengeteg még a lehetőség, nem is értjük, akik meg merték lépni a szinte összes házban található alapanyagot felvonultató sajtos Gourmet-t, miért nem dobják piacra ezt is?

A reggeli lehetőségek közül egyetlen termék közelíti meg elképzeléseinket, a McMorning Bacon, az nagyjából a sajtos Gourmet stílusában -nevezzük koleszeklektikának- kever össze sajtot, húspogácsát, burgonyapogácsát és bacont. Ezt választottuk és a sertésburgerkéket, de azokból rögtön 3-at, mert az a felnőtt adag, és ez a tény rögtön felülírja viszonylagos olcsóságukat.

Szegény kis sertésburger annyit tud, mint 10:30 után -akkor jár le a reggeli ajánlat idő- a sajtburger. Pici zsömi, pici érdektelen hús, paradicsomos szósz, pont öt harapás. Nem segít, nem ez kell, még akkor sem, ha hármat tolunk be belőle. Hiányzik a zöldség, kevés a hús, sehol a hagyma.

McMorning Bacon Fotó: Hajdú D. András - Origo

A McMorning Bacon már más kategória, krumpli, hús, sajt, kenyér és szalonna egy kis salátával és mustáros öntettel. Nehéz kőként ül be a gyomorba, hogy ott is maradjon egy darabig. Arra feltétlenül alkalmas, hogy a Mekiig elvánszorgás után visszaájuljunk utána az ágyba, de reggelinek egy kicsit erős, fojtós szendvics, pedig szószt éppen raknak bele eleget. Sokkal több zöldség kellene bele és egy kicsit véznább krumplipogácsa, mert ez így egy nagy krumplistésztaszendics egy kicsi, mustáros-fűszeres fasírt feltéttel, ami végülis egy koleszban megtörténhet.

A narancslé iszonyatosan édes, már-már szirupos, pedig hidegen de nagyon kell az a szervezet hidratálásához. Ez viszont egy Jaffa-szerűség, csak a szájat ragasztja össze, édessége alá pedig bekúszik a szokásos, nem frissen facsart gyógyszeres életérzés.

A kávéjuk híresen olyan amilyen, ettől függetlenül veszik, nem értjük, illetve értjük, mert pontosan ugyanaz a bakelitesen keserűre pörkölt, hosszú lére eresztett stílus, ami a Starbucksban megy, aztán ők se mentek még tönkre, mióta bejöttek.

Burger King reggelike: egy Angus XT burger Forrás: Táfelspicc

Mit tud a Burger King?

Ugyanazt tudja egész nap. A Meki után mentünk oda, és már a gondolattól rosszul voltunk, ott vajon milyen tojásételek lesznek, mivel itt is van reggeli menü. A reggeli ugyanabban a stílusban készül, mint a Mekiben, zsömlékben tojás és bacon. Vagy tortillában. Hát brrrr, borzadtunk el, itt még egy olyan junk food-díszpéldány sincs, mint a McMorning Bacon, erről nem lesz mit írni.

De lesz, mert itt az összesen háromféle -a Mekinél 18- reggeli tojásvariációs szendvics mellett nyitástól fut a teljes menü, és ezzel meg lettünk mentve.

Így nem sok gondunk volt, kértünk egy Angus XT-t, egy narancslevet és egy kávét. Az Angus XT-ről már írtunk, tökéletesen alkalmas egy reggeli zabadüh csillapítására, bár kocsiban kissé nehezen fogyasztható, mert szanaszét csúszik, maszatol, de pont a kenődést, maszatolást biztosító szószok, és a gyorséttermi viszonylatban jelentős méretű (175 g) húspogácsa -ezért kell ilyenkor a Big Mac, mert annak két húspogácsája már majdnem kiad (egyenként 45,4g) egy húspogácsát, -a gyakorlott fogyasztók a középső kenyeret eleve kiveszik belőle- ezért lehet megfelelő másnapos reggeli. Ráadásul van benne lilahagyma, nem is kevés, sőt, inkább túl sok, de ez nagyon fontos a feléledéshez, büdösnek meg eleve elég büdös az ember másnaposan, nem ezen fog fennakadni.

A kávé, -mivel a BK-ban Lavazza kávé van- teljesen jó, a narancslé pedig Hohes C, az orrunk előtt öntötték a pohárba, ami bár nem egy szicíliai narancsligetben a fa alatt kifacsart minőség, de nem is olyan szirupos szájösszeragasztó, mint a Mekis.