Töltött sült alma

Karácsonyi töltött sült alma
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 30 perc

Karácsonyi töltött sült alma Forrás: Táfelspicc

Alapanyagok:

  • 4 közepes alma
  • 2 ek cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 2 ek mazsola

A sütőt 200 fokra előmelegítem.

Az almákat kicsumázom úgy, hogy a gyümölcsöt egészben hagyom: ezt vagy egy csumázóval hajtom végre, vagy egy késsel, négy vágással kiemelem a magokat.

Minden almába szórok egy csipet cukrot, beleszúrok egy darabka fahéjat, a mazsolát beletömködöm, végül cukorral fedem be.

15-20 perc alatt puhára sütöm, közben az alma leve és a karamellizálódott fűszeres cukor összekeveredik, tálaláskor ezzel locsolom meg a gyümölcsöket.