Elvitelre érdemes halászlevek

2013.12.19. 13:42

Ha otthon szeretnénk megenni az ünnepi vacsorát, viszont egyáltalán nincs kedvünk halászlével bíbelődni, akkor marad az éttermekben elvitelre kínált halászlé beszerzése és felmelegítése, amire szerintünk a töltött káposztán kívül kevés étel alkalmas, sajnos a halászlé sem igazán, ráadásul kevesen főzik jól. Az alábbi listánkon található éttermekkel érdemes próbálkozni elvitelre.

Forrás: Táfelspicc

Budapest:

Bock Bisztró

Átvétel helye: Bock Buda
Átvétel ideje: december 22., egész nap
Előrendelés feltétlenül szükséges.

A Bock Bisztró minden karácsonykor gondol azokra, akiknek nincs kedvük főzöcskézni. Túlélőcsomagjukban nem csak halászlét, de további klasszikus karácsonyi fogásokat is megtalálunk:

  • Paksi pontyhalászlé 2400 Ft
  • Hideg libamáj 170 Ft/dkg
  • Töltött káposzta kolbásszal 3400 Ft

Bajai halászcsárda

1121 Budapest, Hollós út 2.
Rendelni lehet: 
Személyesen a csárdában
Telefonon: +36 1 275 52 45
E-mailben: bajai@bajaihalaszcsárda.com
Átvétel ideje: dec. 24. 8-12h
Előrendelés leadható: dec. 22-ig.

Kevés hely van a fővárosban, ahol elfogadható minőségű a halászlé, a hegyen lévő bajai ezek közé tartozik. Nemcsak halászét, de az étterem kínálatából mást is lehet rendelni, majd otthon elfogyasztani (persze az kérdés, hogy a frissen elkészített ételek némelyike újramelegítve mennyire adja ki, de az legyen a lusták problémája). A pontyhalászlé 1990, a harcsahalászé 2990 Ft adagonként, a teljes menüsort átnézhetik itt.

Öreghalász

Rendelés leadása telefonon: +36 1 231 0800 vagy e-mailben: ohalasz@t-online.hu
Átvétel helye: 1042. Árpád út 20
Átvétel ideje: 24-én 14 h

  • Karácsonyi vegyes halászlé: 1690 Ft
  • Töltött káposzta: 1390 Ft

Nem Budapest:

Pásztor csárda 

9700 Szombathely, Dolgozók útja 1.
Tel.: +3694 312 884
Átvétel ideje: 23-án 22 h
Előrendelést 22-ig le kell adni, átvétel helye: a csárda

  • Pontyhalászlé: 1200 Ft
  • Harcsa- vagy fogashalászlé: 1450 Ft
  • Töltött káposzta: 1300 Ft 

Akasztói Halas csárda

Rendelni lehet: személyesen vagy a +36 20 550 5000 telefonszámon.
Rendelési határidő: hal esetén 22-én 20 h, halétel esetén 23-án 17 h.
Átvétel helye: halételeknél a csárda, élő halnál a csárda melletti horgászbolt, feldolgozott halnál pedig a strand rendezvényterme.

Ponty, harcsa és tok rendelhető különféle formában és felbontásban az akasztói Halas csárdából. Az élő, illetve már nem élő, de feldolgozott halak mellett kész halászlét, illetve a halászlénkhez alaplét is kapni. (A részletes listát itt megnézheti.)

  • Pontyhallé: 1690 Ft

Jobb Mint Otthon

Tel.: +36 30 682 7937
Átvétel helye: 6722 Szeged, Napos u. 5/B
Átvétel ideje: legkésőbb 24-én 16 h

A szegedi Jobb Mint Otthonban egész évben lehet elvinni halászlét, így most is, még előrendelni sem szükséges (bár azért erősen ajánlott). 24-én délután négyig nyitva vannak, addig kell odamenni az adagunkért.

  • Pontyhalászlé: 1700 Ft
  • Vegyes halászlé: 1900 Ft
  • Harcsa: 2000 Ft

Kiskőrössy Halászcsárda

6727 Szeged, Felső-Tisza-part
Tel.: +36 62 555 886
Átvétel ideje: 24-én 16 h, helye: a csárda
Előrendelés nincs, oda kell menni, és kivárni a sort.

  • Pontyhalászlé: 1700 Ft
  • Vegyes halászlé: 1900 Ft
  • Harcsahalászlé: 2000 Ft

Nagyon nem Budapest:

A bezdáni Pikec csárda 

Tel.: +38 1 25 819 947
Átvétel helye: a csárda
Átvétel ideje: 24-én egész nap, éjfélig

  • Halászlé: 420 dinár fejenként