Elsején kénytelenek leszünk lencsét enni, abból is minden egyes szemet eltüntetni a tányérról, különben oda a 2016-os gazdagság. Néhány lencserecept, amik nem csak a babonákról szólnak, hanem finomak is.

Első kedvencünk a rabszolgák eledeléből kultkajává emelt perui Tacu Tacu. A fogást a maradék rizst és elsősorban babot némi csilivel és hagymával színesítő rabszolgáktól örököltük, és bár nehéz, de a főzelékhez szokva rendkívüli, de a magyar gyomornak mégis tetsző megközelítés. (receptek a hajtás után)

Tacu Tacu lencsébőlForrás: Táfelspicc

A főzelékhez sokkal közelebb álló, szalonnás és paradicsomos megoldás az olaszoké, akik több eredetvédett lencsével is rendelkeznek, így ez az alapanyag elég népszerű náluk is.

Paradicsomos lencseForrás: Táfelspicc

Aki a szilveszter esti tunkolnivalót is lencsével szeretné megoldani, készítsen belőle hummust. Másnapra határeset, hiszen ki tudja, sikerült-e mind az utolsó szemig elfogyasztani a tányér tartamát.

Hummus lencsébőlForrás: Táfelspicc

Aki jobban bírja a különlegesebb megoldásokat, főzzön lencselevest édesköménnyel és narancshéjjal, Mautner Zsófi receptje alapján. (bevalljuk, a sáfrányt mi kihagytuk belőle és így is szuperfinom lett)

Édesköményes, narancsos lencselevesForrás: Táfelspicc

Aki pedig igazán mutatós lencseétellel szeretné kezdeni az évet, süssön tejszínes-répás terrine-t lencsével. Nem csak gyönyörű, de nagyon finom is.

Lencseterrine répával és tejszínnelForrás: Táfelspicc

Még több lencsés recept: