Sütemény három alapanyagból?

három alapanyagos sütik clap
Csokoládétorta három alapanyagból
Vágólapra másolva!
Viszlát kifogások, mert egy süteményhez nem kell atomfizikusnak lenni, van, amihez elég három alapanyag és miénk a világ. 
Vágólapra másolva!

Amikor vasárnap délután leesik a vércukorszint, esik az eső, nincs kedvünk somlóit vagy bármi bonyulultat sütni, sőt, még azt is gondoljuk, hogy nincs otthon semmi, amiből lehetne egy akármi, akkor sincs minden veszve. Olyan süteményeket mutatunk be, amelyekhez elég 3, azaz három alapanyag és nem kell hozzá eszeveszett kézügyesség sem.

Csokoládétorta három alapanyagból Forrás: Zirig Árpád/Táfelspicc

Az egyik legcsodálatosabb a három alapanyagos csokoládétorta, amelyhez csak tojás, csokoládé és vaj kell. Mondhatnánk, hogy ennyi, de még pluszban gluténmentes is, csupán nézzék meg, hogy a felhasznált csokoládé csomagolásán is ez álljon.

Kókuszcsók Forrás: Zirig Árpád/Táfelspicc

Az egyik legegyszerűbb három alapanyagos sütemény a kókuszcsók, amelyhez csak tojásfehérje, kókuszreszelék és cukor kell. Tojás és cukor jó esetben mindig van egy háztartásban, ha kókuszreszelék épp nincs, akkor mehet bele darált dió, mandula, mogyoró, legyünk kreatívak, merjünk nagyot álmodni, működni fog.

Gesztenyés kekszecske Forrás: Zirig Árpád/Táfelspicc

Hasonló a gesztenyés kekszecske, amelyhez gesztenyemassza (lehetőleg natúr), vaj és tojás szükséges. Kívül szilárd, belül finoman lágy, eszeveszett jó sütemény, rengeteget lehet belőle enni, sőt, barna sörökhöz sörkorcsolyának sem utolsó.

Nagy kedvencünk a tökéletes vajas keksz, a shortbread, amely szigorúan vajból, lisztből és cukorból készül, és egyszerűsége ellenére az egyik legjobb sütemény. Dobozban hetekig eláll, de úgysem fog, mindenki rájár. A receptet itt találják.

A legjobb citromkrém Forrás: Táfelspicc

Pohárkrémnek tökéletes a vajas citromkrém, vagyis a lemon curd, amihez cukor, citrom és vaj szükséges. Ennyi és nem több, tökéletes nyári frissítő pohárkrém. Recept itt.

A képen látható sütemények receptjeit a hajtás után találja.