Vágólapra másolva!
Hamarosan ismét üzemel az egykori berettyóújfalui tejporgyár: a jelenleg folyó átalakítási munkák, és az engedélyeztetési eljárás befejezését követően júniustól megindul a próbagyártás, majd a folyamatos termelés az üzemben - közölte Galló Ferenc, a Berettyóújfalui Tejporgyár Kft. ügyvezető igazgatója.
Vágólapra másolva!

Tájékoztatása szerint felvidéki magyarok indítják újra a tejporgyárat, amely négy magánszemély tulajdonában van: 90 százalékban egy felvidéki testvérpár, 5-5 százalékban pedig a menedzsment a tulajdonos.

Az egykori tejporgyárat március 13-án vásárolták meg az új tulajdonosok, és azonnal megkezdték az átalakítási munkálatokat - tette hozzá Galló Ferenc megjegyezve, hogy az idén még sűrített tejből készítik a sovány tejport, de jövőre már tejet vásárolnak fel a környékbeli gazdáktól. A sovány tejport kínai és orosz piacokon értékesítik, míg hazai üzletláncokba - Spar, Coop - júniustól instant termékeket: kakaóport és kávé krémport szállítanak. Júliusban megkezdik a sajtgyártást is a berettyóújfalui gyárban.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint jelenleg 20 alkalmazottjuk van, számuk augusztusra 47-re emelkedik, jövőre pedig, miután megkezdődik a tejfelvásárlás, 120 embernek biztosít munkalehetőséget az üzem. A Berettyóújfalui Tejporgyár tervezett éves árbevétele 6 milliárd forint - mondta el az MTI érdeklődésére Galló Ferenc.