Laktató ételek forróságra

2014.05.28. 10:14

Nagy melegben még mi se várhatjuk el senkitől, hogy a tűzhely mellett izzadjon, ezért összeszedtünk kilenc, egytálételnek is tökéletes, főzés nélkül készülő ételt, amik nem saláták és mártogatósok. Illetve de, a váncsai fogalom szerint saláták, hiszen minden saláta. Az összes.

  

Forrás: Táfepsicc

Tabouleh (a képen zabkuszkusszal, nem bulgurral)

2 csokor petrezselyem finomra vágva
2 ekanál finomra vágott menta
1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
3 db paradicsom felkockázva
10 dkg bulgur leforrázva
1 dl olívaolaj
1 dl frissen facsart citromlé
só, bors

Az alapanyagokat elkeverem és tálalom.

Ecuadori cevicheForrás: Táfelspicc

Ceviche, a linken számos csodálatos változatot talál, tortillacsipszzel érdemes tálalni

Forrás: Táfepsicc

Hideg chili con carne

500 g natúr babkonzerv
2 csokor koriander összetépve
1 fej vöröshagyma finomra szeletelve
20 dkg töpörtyű
10 dkg felszeletelt jalapeno
1 lime kifacsart leve
1 dl olívaolaj

1 tkanál őrölt koriandermag

Az alapanyagokat összekeverem, elkeverem a korianderrel, sózom, meglocsolom az olaj és kime kikevert levével.

Forrás: Táfepsicc

Répa, mogyoró

4 db répa lereszelve
1 csokor koriander
15 dkg törökmogyoró
10 dkg koktélparadicsom félbevágva
1 lime leve
1 db csili finomra aprítva
1 dl mogyoróolaj

Az alapanyagokat összekeverem, meglocsolom a lime, csili, olaj keverékkel.

Forrás: Táfepsicc

Cukkini babbal

500 g cukkini félbevágva, finomra szeletelve
400 g fekete babkonzerv lecsöpögtetve
100 g kuszkusz leforrázva
1 csokor finomra vágott kapor
10 dkg pirított mandula felszeletelve
15 dkg kecskesajt durvára törve
1 dl olívaolaj
1/2 dl vörösborecet
só, bors

Az alapanyagokat elkeverem, ecettel és olajjal locsolva tálalom.

Forrás: Táfepsicc

Csicseriborsó olívával és fetával

500 g lecsöpögtetett csicseriborsó-konzerv
5 dkg aranymazsola feldarabolva
5 dkg kimagozott olívabogyó
3 fej salottahagyma finomra vágva
5 dkg fetasajt darabokban
1 csokor petrezselyem durvára vágva
1/2 dl olívaolaj
1/2 dl borecet
só, bors

Az alapanyagokat elkeverem, meglocsolom az olajjal, ecettel és szárított sonkával, vagy szalonnával és kenyérrel tálalom. 

Gravlax, a linken lazacból, ahogy kell, de fogasból is ér! Roppanós svéd kenyérrel, tejföllel, friss kaporral egyék!

CarpaccioForrás: Táfelspicc

Carpaccio, a linken számos csodás változatot talál.

Marha tatárForrás: Táfelspicc

Tatár, ami nem csak marha lehet, hanem hal is, receptek a linken.