Három váratlan megoldás spárgára

spárga morzsa sajt Kistücsök
Vágólapra másolva!
Már egy hónapja dübörög a spárga, ennyi idő alatt mindenki kifogy a receptekből, ezért a hétvégi Gourmet Fesztiválon összeszedtünk három szenzációs, de nem kivitelezhetetlen receptet hozzá.
Vágólapra másolva!

A tippeket a hétvégi Gourmet fesztiválon gyűjtöttük, halálpontos recepteket nem szereztünk, de így is elég jól lekövethetőek az ötletek.

Forrás: Táfelspicc

A Kistücsök standján adták ezt a változatot, a zöldspárgát sós morzsa és rebarbarás krémsajt köríti, mindkettő pofonegyszerű, de összességében csodálatos játék a textúrákkal és az ízekkel. A sós morzsához panko morzsát pirítottak szárazon aranysárgára, elkeverték Maldon sóval és durvára vágott pisztáciával. A rebarbara zöld részét egészen apró kockákra vágva keverték ki lágy, fehér sajttal, erre került a ressre párolt spárga. Különösen munkásnak sem mondanánk, de nagyon kerek, különleges fogás.

Forrás: Táfelspicc

A ZONA adta egyik kedvenc ételünket a fesztiválon, ami fehér és zöldspárga volt szuvidálva (otthon elég lesz sütve is), mellé bodzahabot és faszénen éppen megpirított, krémes, édes garnélát adtak. Itt nem a textúrák, hanem az édes és a sós játéka volt csodálatos.

A habot a következőképpen készíthetik el. Granny Smith alma frissen facsart levét melegítsék 80 fokra egy kis citromlével, szűrjék le pelenkán, hűtsék le, ízesítsék almapálinkával, és utána annyi bodzavirágot áztassanak bele egy éjszakára, amennyi belefér. Másnap szűrjék le, melegítsék fel egy lábosban kb. 70 fokra (a ZONA-ban ez thermomixben készül, de így otthon is le tudják modellezni a folyamatot) húzzák félre és vajjal (fél literhez 30 dkg vaj) turmixolják habosra. Megéri.

Forrás: Táfelspicc

A Chianti étteremnél is az édes és a sós ízek adták a szép végeredményt. A zöldséghámozóval felszeletelt párolt spárga édes répapürével és harcsagombóccal van tálalva. A répapüré naranccsal és citrommal főtt és selymes répa. A harcsagombóc kifejezetten sós, lassan sütött és szálaira szedett szürke harcsa hús, amelyet apróra kockázott paprikahússal és petrezselyemmel kevertek ki.

Mindhárom fogásból repetáztunk, többször is. Még pár hétig kapható a spárga, ne hagyják ki. Ha még nem ismerik itt mindent elolvashatnak vásárlásáról, tisztításáról.