A pangáziuszról már kétszer írtunk, az egyik cikkben vakon teszteltük más halakkal, hogy kiderüljön, valóban rossz ez a hal, vagy csak az előállítás módja miatt irtózunk tőle? Akkor kiderült, valóban rossz.
Erre belebotlottunk egy halkonzerve, amely iszonyú mennyiségű adalékanyaggal próbál valamit kezdeni ezzel a termékkel, sikertelenül.
A terméket a halkonzervek között találtuk, és már a szószok is jelezték, itt baj lesz, mert a száraz, rossz halat gyanús szószokba rejtve próbálták ehetővé tenni.
Ez itt nem paradicsomos, hanem borsos-narancsos. Mondjuk, éppen paradicsomos is lehetne, mert se nem borsos, se nem narancsos, se nem paradicsomos. Ha ettek már meghatározhatatlan ízű, zavaros, édeskés szószt, ez olyan. Adják össze a legrosszabb curryt a legrosszabb édes-savanyú mártással, tegyenek bele egy darab, fűrészporból préselt valamit -ez a pangáziusz- helyezzék csinos dobozba és meg is vagyunk.
A szósz állaga is félelmetes, leginkább a Mátrixból megismert plazmakosztra emlékeztet. Ha már nem volt egy jó haluk és egy jó receptjük, a sűrítőanyagokkal legalább nem spóroltak a gyártás során. Iszonyat.
Ezek pedig itt a fokhagymás-zöldfűszeres változat összetevői. Ha nem tudnánk mit eszünk, képtelenek lennénk meghatározni, semmilyen ízt nem lehet kibogozni belőle. Fura állag egy darab OSB-lappal töltve.
Olcsó a panga, azt hiszik, ugye? Nem az. Ezek a konzervek 689 forintba kerülnek, ami a paradicsomos szardíniaárak többségének kétszerese. Cserébe azok jobbak.