Dinnye kenyérrel, megvan? Most meglesz!

2014.07.02. 11:35

A görögdinnyét a legritkább esetben használjuk receptek alapanyagaként, pedig remek koktélokat, salátákat és desszerteket is lehet belőle készíteni, sőt, kenyérrel tényleg isteni, nem csak a mama szerint.

Forrás: Táfelspicc

Dinnyesaláta kenyérrel 

Az első és a legjobb kenyérrel. Tényleg. Nagyszüleink fogását viszont kicsit továbbfejlesztettük és a fehér kenyerett pirított rozsra cseréltük és az egészet néhány fűszerrel hoztuk össze. Pontosan olyan jó, mint amilyen egyszerű, minden nap ennénk reggelire, fogjuk is. 

Forrás: Táfelspicc

Dinnyekoktél  és dinnye erdei gyümölcsökkel 

Nyilvánvaló Kapitány is tiszteletét teszi összeállításunkban, de ami szinte teljes egészében vízből áll, az hamar koktél vagy frissítő ital lesz. Esetünkben tequilával és a dinnyével egy szezonban érő gyümölcsökkel.

Forrás: Táfelspicc

DInnyesaláta paradicsommal és garnélával 

A garnélát helyettesíthetik Szent Jakab kagylóval, vagy el is hagyhatják, ez a fogás mindenképpen nagyon különleges és elegáns is lesz. Ráadásul egyszerű és nagyon gyorsan elkészül, a végeredmény pedig úgy néz ki, mintha tudnánk, mit csinálunk a konyhában.

Forrás: Táfelspicc

Zöldfűszeres dinnyesaláta 

Egy másik, sokkal egyszerűbb, de nagyon friss saláta.

Forrás: Táfelspicc

Dinnyezselé mentával 

A végére összedobtunk egy retro desszertet is, a gyerekek imádni fogják.