A sárgadinnyét a legtöbbször elintézzük úgy, hogy magában felfaljuk, holott ez az aromás gyümölcs sok mindennel jól párosítható.

Sárgadinnye ricottávalForrás: Táfelspicc

Salátának

A sárgadinnye jól illik a zöldfűszerekhez, friss sajtokhoz és a tenger gyümölcseihez is, így kiváló salátaanyag. Kétfélét is kevertünk belőle, egyet garnélával, egyet pedig ricottával.

Sárgadinnye és garnéla salátaForrás: Táfelspicc

Jó, legyen magában is

Magában fogyasztva is lehet, sőt, érdemes más ízekkel kombinálni, például egy pikáns málnás öntettel vagy tárkonyos granitával.

Sárgadinnye tárkonygranitávalForrás: Táfelspicc

Levesnek is

Az uborkához annyira illik, hogy egy hideg krémlevesbe is belekevertük őket együtt.

Könnyű leves uborkával és sárgadinnyévelForrás: Táfelspicc

Természetesen nem hagyhattuk ki a desszertet sem, egy panna cottát édesítettünk meg a sárgadinnyével.

A recepteket a linkeken találják.