A Loma Linda Egyetem 73 000 fős tanulmánya alapján állítja ezt a nem annyira megdöbbentő és váratlan tényt.

A teljes anyag az American Journal of Clinical Nutrition júliusi számában lesz publikálva.

Az eddig ebben a témakörben páratlannak számító méretű csoport megfigyelésén alapuló tanulmány a vegák és nem vegák élethossza mellett (a nem vega alanyok körében majdnem 20%-kal magasabb volt a halálozási arány) az üvegházhatású gázkibocsátásra is fókuszált, és a kevesebb, vagy semennyi húst fogyasztó alanyok (pontosabban az alanyok táplálásához szükséges termékek előállítása, nem maguk az alanyok) ebben alacsonyabb értéket értek el, kevésbé terhelve a környezetet. 

"Az állati eredetű termékek bevitelének relatíve kis mértékű csökkentése is már jó irányban befolyásolja az egészséget és a környezetünkre is pozitív irányban hat." -mondja Sam Soret az egyetem dékánja, és a tanulmány egyik szerzője. A tanulmány rámutat az emberiség táplálkozási szokásainak újragondolására mert az egyre növekvő környezeti károk és a népesség növekedése fenntarthatatlanná teszik az aktuális gyakorlatot.