Fafülgomba zöldségekkel és árpagyönggyel

fafülgomba
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 1 óra
Alapanyagok:

10 dkg árpagyöngy
20 dkg fafülgomba, alaposan megtisztítva, felcsíkozva
4 db zellerszár, meghámozva, felcsíkozva
1/2 piros paprika, kicsumázva, felcsíkozva
1/2 erős zöldpaprika, kicsumázva, felcsíkozva
1 kis csokor koriander, összetépve
1 kis csokor metélőhagyma, finomra szeletelve
1 gerezd fokhagyma, szétnyomkodva
5 db mogyoróhagyma, felszeletelve
1 evőkanál szezámmagolaj
1 dl jó minőségű sherryecet
1 kisujjnyi gyömbér, finomra aprítva

Egy lábosban kétszeres mennyiségű vízben 10 percig főzöm az árpagyöngyöt. Elzárom a gázt, 30 percig lefedve pihentetem a gyöngyöt. Egy wokban felhevítem az olajat, és az összes zöldséget és fűszert – kivéve a koriandert és a metélőhagymát – rázogatás mellett a legmagasabb lángon átpirítom. Sózom, elkeverem az árpagyönggyel, ecettel meglocsolom, rászórom a zöldfűszereket.