Grillfűszer-keverékek a leglustábbaknak is

2014.08.07. 12:30

A bolti fűszerkeverékek sósak, rossz ízűek és drágák, ezért most megmutatjuk hogyan lehet nélkülük boldogan élni. Grillfűszerek sertésre, marhára, csirkére, kacsára, padlizsánra és bárányra.

Ez itt éppen a baharat, ami bárányra csodálatos, de sertésre, és csirkére is finomForrás: Táfelspicc

Sertésre

Lacipecsenye
A legklasszikusabb, fokhagyma, kömény és paprika, ezt még a nagyapák is meg fogják enni.

Lo shui lui
Klasszikus keverék ez is, de nem magyar klasszikus, hanem kínai, cserébe sokkal illatosabb és izgalmasabb, mint amiket megszoktunk. Sertés mellett -ez a Dongpo sertés fűszerkeveréke- kacsához is isteni.

Csillagánizsos

Csirkére

Piri-piri
Semmi nem dobja fel úgy a sokaknak unalmas sült csirkét, mint ez a csípős keverék.

Forrás: Táfelspicc

Sült csirke fűszerkeverék, ami szintén sokat segít a lágy csirkehúsnak.

Marhára

Bár marhával a legjobb, amit tehetnek, hogy megsütik és a végeredményt sózzák-borsozzák, legfeljebb chimichurrit (apróra vágott petrezselyem, citromlé, fokhagyma, olívaolaj, kevés csili, só és bors keveréke) adnak mellé, de íme, ehhez is egy kis fűszer.:

Forrás: Táfelspicc

Montreal steak fűszerkeverékkeverék

2 evőkanál édes fűszerpaprika
2 evőkanál durvára tört fekete bors
1 evőkanál fokhagymapor
1 evőkanál vöröshagymapor
1 evőkanál durvára tört koriandermag
1 evőkanál finomra vágott kapor
1 evőkanál csípős paprika

Sütőtökre

A britek karácsonyi fűszerkeveréke nagyon jól illik a sütőtökhöz.

Mixed spice

Padlizsánra

A padlizsánhoz egyetlen fűszer sem megy olyan jól, mint a fahéj. És a római kömény. Ezért ez a keverék az eszményi párja.:

2 rész római kömény
1/2 rész fekete bors
1/2 rész fahéj

Kacsára

Kínai ötfűszer
A kacsahús tökéletes kísérője.

Bárányra

Baharat