Idén is a Nándorié az ország cukormentes tortája

ország cukormentes torta 2014 Nándori
Vágólapra másolva!
Hétfőn hirdették ki az Országházban, hogy a Nándori Cukrászda “Csokis kaland”-ja nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indított el. 
Vágólapra másolva!

Az édességet először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg a nagyközönség.

Forrás: Erdőháti Áron

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által 2012 óta évente megszervezett “Magyarország Cukormentes Tortája” versenyen a cél nem egy létező recept cukormentes verziójának elkészítése. A zsűri a megfelelő alapanyagok használata, valamint az alacsony szénhidrát- és kalóriatartalom mellett azt is elvárta a pályázóktól, hogy olyan új édességet alkossanak meg, amely tükrözi a magyar ízvilágot, és innovatív is.

A “Csokis kaland” harmóniáját a könnyű csokoládéhab alapozza meg, amelyet a magyar meggyből készült öntet finoman ellenpontoz. Ezt egészíti ki a hazai dió és mandula, a vékony marcipánréteg pedig eleganciát kölcsönöz a tortának, amely nem csupán a cukorbetegek választása lehet, hanem mindazoké, akik az ízek élvezete mellett tudatosan figyelnek az összetevőkre.

Nincs benne hozzáadott cukor és fehér liszt, egy szelet 254 kalóriát (kcal) és 10,6 g szénhidrátot tartalmaz. Ez utóbbi értek kevesebb mint a fele egy hagyományos csokoládétortáénak.

Nándori László, a Nándori Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere – a tavalyi győztes cukormentes tortát is ő készítette – elmondta, hogy olyan süteményt szerettek volna készíteni, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Az édességet először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg a nagyközönség az idei Magyarország Tortájával, a “Somlói revolúcióval” együtt. A “Magyarország Cukormentes Tortája” verseny eredményhirdetése és az ünnepélyes tortaszelés a Clark Ádám téren felállított színpadon lesz augusztus 19-én, 10 órától.

Ezt követően az ország számos cukrászdájában árusítják majd. A “Csokis kaland” receptje elérhető lesz az Egy Csepp Figyelem Alapítvány honlapján.

A Magyarország Tortája 2014 címet -amelyben van cukor is!- pedig a székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúció nevű tortája nyerte el a három döntős közül.

A tortákról bővebben szerdán olvashatnak, miután kipróbáltuk őket, pont, mint tavaly.