Kihagyhatatlan receptek padlizsánból

2014.09.11. 08:51

A padlizsán több nemzet emblematikus fogásában is szerepel, ezek helyesen elkészített változatait mutatjuk be.

Több nemzetnek van töltött padlizsánja, a linken egy kellemesen minimalista húsos változatot talál birkával és mentával, mert ezek hárman csodálatosak együtt.Forrás: Táfelspicc
A padlizsánkrém sem köthető igazán sehova, a linken az egyik legegyszerűbb, az erdélyi változat, amely lényegét a faszénparázson sütés adja meg.Forrás: Táfelspicc
Az egyszerű padlizsánkrémet sokoldalúan fel lehet használni, erre tippeket a linken talál, a képen egy paradicsomos salátára tettük.Forrás: Táfelspicc
Ratatouille : a szuperlecsó, amely a miénk zsírjával ellentétben olíván készül, és a padlizsán mellett cukkini és zöldfűszerek ízesítik. Tartalmas és finom.Forrás: Táfelspicc
Muszakára sincs egységes állásfoglalás, több recept van érvényben még Görögországban is. A linken a rizsesnél sokkal kellemesebb változatot, a sült krumplist találja.Forrás: Táfelspicc
A török büfékből ismert joghurtos padlizsánt is érdemes otthon elkészíteni, sőt, testvérét, a paradicsomost is.Forrás: Origo

 És a ráadás, az olasz rakott padlizsán, a melanzane alla parmigiana