Krumplileves korianderrel és csípős paprikávalForrás: Táfelspicc-Péter Anna

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 40 perc
Alapanyagok:

  • 1/2 kg burgonya meghámozva, felkockázva
  • 2 l zöldségalaplé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1/2 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 csokor koriander összetépve
  • erős fűszerpaprika

Az olajon a hagymát és a burgonyát magas lángon átpirítom, amíg aranybarna lesz. Felöntöm az alaplével, puhára főzöm. Egy krumplitörővel összetöröm, nem selymesre, inkább olyan rusztikus darabosra. Alaposan átkeverem. Ha túl sűrű, még öntök hozzá alaplevet, sózom. Tálaláskor koriander és erős paprikát szórok rá.