Mottó: "
A Halasi család azért hozta létre ezt az általuk megálmodott és megvalósított pincészetet, hogy Villány legkiválóbb minőségű prémium borkultúráját, és a tradicionális magyar konyha hagyományait féltett kincseként megőrizze az utókor számára. Az a hely, ahol megáll az idő."
Lássuk a menüt, amit meg is nézhetnek, hiszen a LifeNetwork Tv Restaurant című műsorának videója a cikk végén található.
Leves:
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
Villával szaggatott kenyeret pirítunk serpenyőben, vagy sütőben. A stifolder felét kockára vágjuk, másik felét sütőben vagy mikróban ropogósra sütjük és morzsává őröljük. A tejföl felét habszifonba töltjük és két patront csavarunk bele.
A tisztított burgonyát, vöröshagymát és zellergumót vékonyra szeleteljük.
Feltesszük lábosban annyi folyadékban főzni, amennyi ellepi. Sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Miután puhára főtt, kiemeljük belőle a babért és tejföllel, mustárral, vajjal, petrezselyemmel leturmixoljuk.
Tálaláskor a tányér közepére halmozzuk a stifolder kockákat, tejfölhabot fújunk rá, majd megszórjuk pirított kenyérrel és kolbászmorzsával. Az egészet felöntjük a levessel.
A cikk legvégén a videóban 1:15 től látható a leves elkészítése lépésről lépésre.
Főétel
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
A kacsamelleket megformázzuk, zsírját finoman bevágjuk. Sóval, borssal, friss vágott rozmaringgal ízesítjük. Serpenyőben bőrét ropogósra pirítjuk, majd 160 fokos sütőben az ízlésünknek megfelelő fokozatra sütjük.
A meghámozott zellergumót felszeleteljük, vízben puhára főzzük. Leszűrjük, ezután kevés sóval ízesítve, vajjal turmixoljuk teljesen simára. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben leforrázzuk.
A sütőtököt és az almát meghámozzuk és vékonyra cikkekre szeleteljük. Serpenyőben szőlőmag olajon lassan mindkét oldalukon karamellizáljuk, brokkolit is mellé tesszük, míg vissza nem melegszik. Tálalás előtt a kacsamellet néhány percig pihentetjük és felszeleteljük.
A cikk legvégén a videóban 6:19 től látható a főétel elkészítése lépésről lépésre.
Desszert
Hozzávalók:
Elkészítés a séf saját szavaival:
Málnát turmixolunk egy pohárban és ezután leszűrjük. A menta leveleit 150 fokos szőlőmagolajban ropogósra sütjük, majd papírtörlőn tartjuk tálalásig.
A kekszmorzsát összekeverjük olvasztott vajjal és a robbanós cukorral, majd formába tömörítjük. Egy tálba tesszük a csokoládét, passiópürét, porcukrot. A tejszínt felforraljuk és a csokoládéra öntjük. Lassan egyneműre keverjük és a morzsára töltjük.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára. Tálaláskor kivesszük a formából a csokitortát, megszórjuk kakaóporral, málnakrémet és szárított málnát teszünk rá. A sült mentával megszórjuk.
A videóban 18:39 től látható a desszert elkészítése lépésről lépésre.
Azt étterem honlapja itt érhető el.
Kapcsolódó cikkek: