A szeméttelepről került torta a karácsonyi asztalra

Vágólapra másolva!
Több mint 13 tonnányi, szeméttelepre szállított tortát loptak el és bocsátottak áruba illegálisan karácsonykor a közép-szerbiai Kragujevácon.
Vágólapra másolva!

Az ország negyedik legnagyobb városának szeméttelepére több mint 18 ezer tortát dobtak ki, mert a gyártó hűtőszekrényei elromlottak, és az egészségügyi felügyelet az ott tárolt élelmiszerek megsemmisítését rendelte el.

Egy felvétel buktatta le a csalókat

A város polgármesterének és a helyi rendőrség vezetőjének beszámolója szerint a városvezetés csak „véletlenül” tudta meg, hogy mi történt január 2-án. Utána azonnal vizsgálatot rendeltek el - számolt be internetes oldalán a Vecernje Novosti című belgrádi napilap az ügyről.

Több mint 18 ezer tortát kellett volna megsemmisíteni (képünk illusztráció) Forrás: Thinkstock

A kragujeváci köztisztasági vállalat jegyzőkönyve szerint a cukrászsüteményeket december 24-én a szeméttelepen megsemmisítették, a biztonsági felvételeken azonban látszik, hogy a tortákat szállító járművek megérkeznek a szeméttelepre, majd rövid időn belül az áruval együtt távoznak is onnan.

Szervezetten dolgozhatak

A polgármester szerint szervezetten dolgoztak az elkövetők, és tisztában voltak azzal is, hogy az esetlegesen megromlott édességgel károsíthatják a leendő vásárlók egészségét.

A köztisztasági vállalat igazgatója azt mondta: nem tartotta szükségesnek értesíteni a városvezetést, szerinte elegendő volt az, hogy a felelősök ellen fegyelmi eljárás indult, 10 dolgozót pedig elbocsátottak.

Még nem tudni, hány helyen ettek a tortából

A tortákat egy jó nevű - de meg nem nevezett - kragujeváci vállalat gyártja, amely kizárólag Nyugat-Európába szállítja termékeit. A szeméttelepről ellopott, megsemmisítésre szánt édességet az elkövetők áron alul értékesítették, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy kizárólag a város területén kínálták-e eladásra a tortákat, vagy Szerbia más településeire is szállítottak belőlük.