Jó borok vegyi anyagok nélkül

2015.02.09. 15:20

A természethű borokat forgalmazó és népszerűsítő Terroir Club csapata február 21-én megrendezi „Európa természetesen” elnevezésű sétáló kóstolóját a Gerbeaud Házban.

 

A Terra Hungarica magyar borai után most az európai pincészetek vannak terítéken: Ausztriából, Franciaországból, Horvátországból, Németországból, Szlovéniából, Olaszországból és Spanyolországból jelentkeztek borászatok, hogy bemutassák, milyen vegyszer nélküli borok készülnek Európában. Ezeknél minimális a borászati beavatkozás, termesztésükhöz nem használnak műtrágyát, felszívódó gyom- és rovarirtó szereket, valamint a feldolgozás alatt mellőzik a szintetikus adalékanyagokat. Ez nemcsak egészségesebb borokat jelent, hanem azt is, hogy az így készült italok hűen tükrözik a termőhelyet és a szőlőfajtát.

A kiállítók listáját elnézve impozáns, ritkán van lehetőség itthon ezektől a pincészetektől kóstolni.

A kiállítók listája:

Ausztria
Meinklang (Burgenland) // Nikolaihof (Wachau) // Sepp Muster (Steiermark)

Franciaország

Champagne Fleury (Champagne) // Chateau Lagarette, Chateau le Puy (Bordeaux) // Domaine

Rossignol-Trapet (Bourgogne) // Sebastian Riffault (Sancerre) // Clos de L’Élu (Loire)

Horvátország

Vinarija Kriľ (Peljesac)

Németotszág
Weingut Eymann (Pfalz)

Olaszország
Costadilá (Prosecco), továbbiak egyeztetés alatt…

Spanyolország
Massana Noya (Cava) // Celler del Pont (Priorat)

Szlovénia
Cotar (Kras) // Aci Urbajs (Rifnik) // Movia (Goriska Brda)

További információk és jegyvásárlás a honlapon.