Először adják át a VinCE Awards díjat

magyar és osztrák kékfrankosok bor vörös bor
Vágólapra másolva!
A borok elkészítésén túlmutató, kimagasló teljesítményeket szeretne díjazni tíz kategóriában a VinCE magazin frissen alapított díja, melyet idén először adnak át a VinCE Budapest Wine Show első napján, március 6-án.
Vágólapra másolva!

A magazin több mint tíz éve meghatározó szerepet vállal a hazai boréletben, tesztjein rendszeresen értékel borokat. Idén először, a VinCE Awards megrendezésével olyan kimagasló teljesítményeket szeretne díjazni, amely túlmutat a borok elkészítésén, hogy azonosítsa és példaként mutassa fel a legjobb ötleteket, legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat.

Forrás: Origo

A gasztronómia és a borvilág elismert szakértőiből álló 21 fős zsűri jelölései alapján tíz kategóriában választanak nyertest:

  1. a legjobb borlap (jelöltek: Onyx, Kistücsök, Borkonyha)
  2. a legjobb borhotelt (Crocus Gere Bor Hotel and Resort, Bock Ermitage Hotel, Andrássy Rezidencia Wine and Spa)
  3. a legjobb borvacsora (Biarritz étterem, Gusteau Kulináris Élményműhely, Kistücsök)
  4. a legjobb borkereskedés (Bortársaság, Veritas, Radovin)
  5. a legjobb borbeszerző (Rutka Zoltán, METRO; Vincze Árpád, CBA; Harcz Ádám, Lidl)
  6. a legjobb borbár (DropShop, DiVino Bazilika, Doblo)
  7. a legjobb weboldal (St. Andrea Szőlőbirtok, Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, Gál Tibor Pincészet)
  8. a legjobb pincelátogatás (Szepsy Pince, Szent Donát Birtok, Dobogó Pincészet)
  9. a legjobb bormarketing kampány (Kreinbacher Birtok, Nemzeti Borkiválóság Program, Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet)
  10. a legaktívabb társulás (Balatoni Kör, Csopaki Kódex, Pannon Bormíves Céh)

A jelölés lezárásával most a VinCE több száz szakmai partnere: borászok, borászatok munkatársai, szakírók, a gasztronómiában dolgozók és sommelier-k, a borkereskedelem szereplői tehetik le voksukat a legjobbakra. A díjátadó gálát a VinCE Budapest Wine Show első napján tartják a budapesti Corinthia Hotelben.

A VinCE Budapest Wine Show háromnapos programjára több ezer érdeklődőt várnak; mellettük Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseményére mintegy száz nemzetközi szakértő, számos Master of Wine, szakíró és borkereskedő is érkezik. A kiállítók, a 160 válogatott borászat így mind a nagyközönségnek, mind a Budapestre érkező nemzetközi véleményformálóknak bemutatkozhatnak.

A 22 előadáson és a VinCE Bár minikurzusain neves előadók készülnek egyedi borsorokkal. Az idei programban nagy hangsúlyt kaptak Franciaország legendás borvidékei, a biodinamikus és organikus borkészítők, a világelső champagne-ok és pezsgők.

A legtávolabbi tájakról, Kaliforniából és Új-Zélandról is érkeznek szakértők és borok, míg a hazai kínálatból Tokaj borai és a Pannon Bormíves Céh legjobbjai szerepelnek a programban. A Carton Hungaricum válogatásában több mint 20 pincészet tételeivel egy külön szekciót rendeznek be a kiállítótérben, folyamatos eseményekkel megtöltve a hétvégét - közölték a szervezők.