A boltban nincs, de aukción megszerezheti

bor, egészség, fehérbor, vörösbor
TO GO WITH STORY BY PATRICE NOVOTNY In a picture taken on March 27, 2013, French sommeliers taste the Tomi White 2010 (L), Tomi Red 2008 (C) and Tomi Noble D'or 2002 (R) at Santory's Tomi-no-oka winery in Kai city, Yamanashi prefecture as part of a winery tour of the 14th Association de la Sommellerie Internationale (A.S.I.) Contest of the Best Sommelier of the World. A thousand years ago, a vine that travelled from the Caspian Sea coast along Asia's Silk Road arrived in Japan, where its fruit was heralded as having medicinal purposes. Now industry leaders want to export its wine to the West. AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
Vágólapra másolva!
Olyan borokra csaphat le, melyek boltban nem kaphatók: április 25-én, Sárospatakon rendezik a Nagy Tokaji Borárverést.
Vágólapra másolva!

A Tokaji Tavasz során olyan egyedi borokat árvereznek el nagy múlttal rendelkező pincészetektől és a fiatalabb generációktól egyaránt, amelyek kereskedelmi forgalomban nem kaphatók. A legtöbb dűlőszelektált tétel, a száraztól egészen az aszúeszenciákig – minőségüket szakemberekből álló kóstolóbizottság ellenőrizte. A rendezvény szervezői az aukcióból származó bevételből a tokaji borvidéket és az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszínét támogatják.

A három napos program (április 24-26.) első napján nosztalgia vonat indul Budapestről: tokaji dűlőkkel ismerkedhetnek a vendégek, de megérkezés után a borászok vezetésével személyesen is felkeresik a szőlőterületeket, míg este borkóstolóval egybekötött vacsora várja őket a Disznókő Szőlőbirtokon.

Forrás: Origo

Természetesen az árverési tételeket az aukció napján megkóstolhatók a sárospataki Rákóczi várban, melyhez az Anyukám mondta étterem kínál piknik ebédet. Az eseményt a mádi Gusteau Udvarban borlovag avatás, majd gálavacsora és bál követi.

A rendezvény utolsó napján az árverésen szereplő pincészetek (Barta Pince, Bodnár Pince, Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Demetervin, Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, Füleky Pincészet, Kvaszinger, Mádi Borház, Pajzos Pincészet, Samuel Tinon Grands Vins de Tokaj, Szent Benedek Pincészet, Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, Szepsy Pince, Tokaj-Hétszőlő Zrt., Tokaj-Kereskedőház Zrt., Zsirai Pincészet) meglátogathatók.

További információk és részletek a Tokaji Borlovagrend oldalán találhatóak, az Árverési Katalógussal együtt.