Gourmet Fesztivál: Terítéken a paprikás csirke

2015.04.02. 14:48

A pünkösdi hétvégén, május 21-24. között, de idén is a Millenárison jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, a Gourmet Fesztivál. Már csütörtökön megnyitja kapuit, az év étele pedig a paprikás csirke lesz, amelyet számos változatban az ország kiemelkedő éttermei mutatnak be. Emellett felsorakoznak majd a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői is.

Két éve a gulyás, tavaly a rakott krumpli volt terítéken, idén pedig a paprikás csirke kerül a figyelem középpontjába a Pünkösd hétvégéjén megrendezésre kerülő Gourmet Fesztiválon. Megtudhatjuk, hogy az ország legjobb séfjei hogyan tezsik aktuálissá ezt a közkedvelt ételt. 

Gourmet fesztivál budapest 2014Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

A nemzetközi konyha is megjelenik a Gourmet kínálatában. Az éttermi kiállítókon túl - a magyarok mellett – külföldi sztárséfek is főznek majd a gasztro színpadon, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal várják a vendégeket. A fesztiválon street food kategóriában kulináris újdonságként jelenik meg a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül majd, hogy a grillezéssel össze nem téveszthető BBQ, azaz a füstön sütés lassú tűzön miért az egyik legnemesebb ételkészítési filozófia.

Gourmet fesztivál budapest 2014Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d’Or Akadémia, a világ legrangosabb szakácsversenyének hazai centruma, ahol a januárban megrendezett lyon-i Bocuse d’Or magyar standján nagy sikert arató hazai éttermek öt fogásos menüjét is kóstolhatja a nagyérdemű. Megízlelhetjük a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket és találkozhatunk Michelin csillagos éttermekkel a kiállítók között és a színpadi programokban egyaránt.

A rendezvényről és a kiállítókról a www.gourmetfesztival.hu oldalon talál bővebb információt.