Öngyilkos lett a Michelin-csillagos séf

homaru cantu
Vágólapra másolva!
Hétfőn, április 14-én holtan találták Chicago egyik legkedveltebb éttermének főszakácsát, Homaro Cantut. Idén már ő a második.
Vágólapra másolva!

Homaro Cantu a Moto étterem tulajdonosa, főszakácsa és a chicagói kulináris szubkultúra kedvelt figurája volt. Tudományos igényességgel foglalkozott az ételekkel, rengeteget kísérletezett – innen eredt nagyfokú szakmai elismertsége. Saját étterme a molekuláris gasztronómiájának egyik szentélye lett. Ő alapította a Cantu Designs nevű céget, amely a környezettudatosság jegyében tervez és forgalmaz élelmiszeriparral kapcsolatos termékeket: konyhai eszközöket és ételeket egyaránt.

A harmincnyolc éves szakácsot felakasztva találták meg egy épületben, ahol éppen egy sörfőzdét készült nyitni. „Teljesen fel vagyok dúlva… nem hiszem, hogy van bárki, aki Omar nyomába érhet. Soha nem tudott nemet mondani, állandóan kísérletezett. Egy igazi őrült tudós volt” – mondta Michael Taus, a Taus Authentic szakácsa.

Forrás: about.me

Homaro Cantu a híres Charlie Trotter mellett tanult és dolgozott 1999 és 2003 között, majd Trotter segítségével 2004-ben nyitotta meg Moto nevű éttermét. 2014-ben Michelin-csillagot kapott. Trotter halála után kollégáival megalapították a Trotter Projectet, aminek Cantu volt az elnöke. A projekten belül egyetemistákat, középiskolásokat és gyerekek tanítottak főzni.

Idén ez a már második eset, hogy egy fiatal sztárséfet vesztünk el. A dán Martin Sten Bentzen harminckét évesen, február 6-án halt meg - családja szerint a munkahelyi stressz miatt.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!