Az apja megette a kutyáját, így lett belőle bokszoló

Pacquiao plans if Mayweather says no (FILES) In this September 3, 2014 file photo, Filipino boxing star Manny Pacquiao gestures on arrival for a press conference with fellow boxer Chris Algieri in Los Angeles, California. Pacquiao has a plan in place if y
(FILES) In this September 3, 2014 file photo, Filipino boxing star Manny Pacquiao gestures on arrival for a press conference with fellow boxer Chris Algieri in Los Angeles, California. Pacquiao has a plan in place if yet another bid to fight Floyd Mayweather fails -- a May 30 bout, possibly against England's Amir Khan. Pacquiao promoter Bob Arum told ESPN January 26, 2015 that a backup plan if a hoped-for May 2 blockbuster against unbeaten US star Mayweather falls through is a fight four weeks later in Las Vegas, New York, London or Abu Dhabi. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
Sok minden motiválhatja a sikert. Manny Pacquiao világhírű bokszoló saját bevallása szerint azért jutott el a világhírig, mert rajtakapta apját, hogy megette kedvenc, háziállatként tartott kutyáját.
Vágólapra másolva!

Tizenkét éves volt akkor – a látvány annyira sokkolta, hogy elfutott otthonról és soha nem is tért vissza. Utcagyerek vált belőle, papírdobozban aludt, alkalmi munkákból tartotta el magát.

Edzője, aki 2001 óta foglalkozik vele, elmondta, hogy Manny 14 évesen költözött Manilába, Fülöp-szigetek fővárosába. Akkor kezdett bokszolni – a jó sportolóknak ugyanis szoba és étel is járt.

Manny, a sztár Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Ugyan az nyugati kultúrában tabu a kutyahús fogyasztása, Kínában és Fülöp-szigeteken mégis rendkívül népszerű. Még gasztrofesztivált is rendeznek: a kínai Jülinben évente több tízezer kutyát vágnak le és dolgoznak fel a rendezvény idején.

Ugyan hajlamosak vagyunk a kérdést valami távol-keleti barbárságnak tekinteni, de ne feledjük: tavaly még Svájcban is a kutya- és macskahús fogyasztásának betiltását követelte az SOS Chats állatvédő szervezet.

Svájc bizonyos vidékein még mindig hagyomány ez, különösen Bern, Luzern és Jura kantonokra jellemző, ahol a karácsonyi lakomák tradicionális részét képezi például a macskahús - indokolta petícióját a Neuenburg kantoni szervezet.

Pacquiao hazájában nemzeti hős – a legenda szerint, ha ő öklözik, nincs bűnözés, mert mindenki a tévében követi az összecsapást. A sportolónak egyébként jelenleg is van kutyája: Jack Russel-terrierjének Pacman a neve.

Az évszázad mérkőzésének tartott bokszmeccset Manny Pacquiao és Floyd Mayweather Jr között május másodikán, szombaton tartják.