Vágólapra másolva!
Végre nálunk is foglalkoznak a vendéglátóhelyek és rendezvények fenntarthatóságával: Jövő-t-Evő címen izgalmas szakmai fórum indult a témában. Az ingyenes programhoz bárki csatlakozhat.
Vágólapra másolva!

A fenntarthatósággal foglalkozó Felelős Gasztrohős és Zöldövezet Társulás együtt indította el Jövő-t-Evő nevű programját, melyen olyan fenntarthatósági eszközöket mutatnak be, amelyeket a vendéglátóhelyek és rendezvények egyszerűen beépíthetnek mindennapi működésükbe.

„A vendégek és fesztiválozók egyre tudatosabbak, és pénzükkel egyre többször a környezetvédelemre szavaznak – ráadásul a környezeti felelősségvállalást nem csak a nagy, multinacionális vállalatoktól várják el, hanem a kedvenc kávézójuktól vagy rendezvényük szervezőitől is.” – mondta Varga Judit, a Fenntartható Étterem minősítést végző Felelős Gasztrohős kezdeményezés egyik alapítója.

Forrás: Origo

A hét szakmai fórum keretében olyan kérdésekre keresik majd a választ, mint:
hol érdemes elkezdeni a zöldítést; mely területeken várhatjuk leghamarabb a befektetett erőforrások megtérülését; milyen szabályozásokra érdemes odafigyelni a zöld változások bevezetésekor; hogyan kommunikálható a fenntarthatóság?

A fórum részletes programját itt találják.