Mobiltelefonnal kávét pörkölni? Lehetséges!

ikawa
Vágólapra másolva!
Nincs jobb a frissen pörkölt, majd megdarált kávé illatánál. Aki egyszer kipróbálta, beleszeret. Most mindez akár a konyhapult sarkán is megtörténhet.
Vágólapra másolva!

Néha kétségeink vannak a világ jövőjét illetőleg: a legújabb őrület az okostelefonnal irányítható házi kávépörkölő berendezés. Ne értsék félre, nem a minőségi, otthoni kávépörkölés ellen vagyunk, csak azt nem értjük, miért kell ebbe is belerángatni a gyorsan avuló, évente változó mobileszközöket.

Forrás: Ikawa

Az igazi ínyencek már régóta maguknak pörkölik a kávét, amit aztán megőrölnek, hogy elkészíthessék a friss, személyre szabott feketét. Az Ikawa fejlesztői szerint ez mit sem ér egy kis androidos trükközés nélkül – mintha ugyanezt a kezelőfelületet nem lehetett volna a gép oldalán elhelyezni.

Forrás: Ikawa

Ezt leszámítva az ötlet kiváló, hiszen így kis adagokban, állandóan friss kávét kaphatunk. Sőt az sem baj, ha néha olaszos arabicát, vagy egy bécsi pörkölésű blendet kívánunk, mert egy új beállítással rövid idő alatt elérhető. A folyamat mindössze néhány percig tart.

Forrás: Ikawa

A zöld kávét a gépbe szórva okostelefonon keresztül választhatunk az előre beprogramozott receptek közül, sőt saját verziók programozására is van lehetőség. A folyamat közben a kijelzőn követhetjük nyomon a történéseket, sőt, az applikáció segítségével még a Facebookon is megosztható az élmény – erre van szüksége a világnak, igaz?

Az Ikawa pörkölőt a Kickstarter közösségi finanszírozással foglalkozó oldalon futtatják: úgy tűnik, szép számmal akadnak olyanok, akiknek tetszik az ötlet, hiszen már 105 ezer fontot, azaz közel 44 millió forintot dobtak össze – kár, hogy a mobileszközöktől független verziója nincs a gépnek.

Forrás: Ikawa