Sötét bunkó támad a Városligetben!

főzdefeszt
Vágólapra másolva!
Ha szeretne összefutni a Hableánnyal, a Vári nővérekkel vagy egy Sötét bunkóval, menjen ki a Főzdefeszttel egybekötött Street Food Show-ra Budapesten, a Városligetben 2015. június 5-7. között.
Vágólapra másolva!

A Főzdefeszt – Első Kézműves Sörfesztivál nemcsak Magyarország, hanem Kelet-Európa legnagyobb kézműves sörszemléje és fesztiválja, ahol több mint 50 hazai sörfőzde és erdélyi kisüzemek, gerilla- és házisörfőzők mutatkoznak be megszokott, kedvelt nedűik mellett új, különleges termékeikkel. A sörfőző mesterek 300 sörkülönlegessége mellé 33 street foodos kínál sörkorcsolyákat a fesztivál vendégei számára.

"Elköteleztük magunkat amellett, hogy a korábbi fesztiválok hagyományaira építve továbbfejlesszük az eddigi rendezvények kínálatát. Ezért jelentősen bővítettük a kiállító sörfőzdék és az általuk kínált sörkülönlegességek, valamint a helyszínen megjelenő street foodosok körét" – mondta el a szervezők képviseletében Bart Dániel.

Forrás: Origo

A Főzdefeszt látogatói megkóstolhatják többek között a Rizmajer Sörfőzde ötféle komlóval készült, friss, májusi Maibock-ját, a Legenda Bretanniá-ját, valamint az Élesztő Sörműhely igéző, dupla coffee stoutját is. A Black Mamma Azacca Pale Ale-lel készül a Bölcső Brew Crew elhivatottjainak, a Békés megyei Szent András Sörfőzde pedig a Vári Nővéreket küldi a sörkülönlegességek kedvelőinek. A miskolci Zip's Instead of Innocence-e is ott lesz a rendezvényen.

A Főzdefeszre érkezik Erdélyből a régóta várt székely Csíki Sör, és végre megjelenik az eleddig bujkáló Gólem is, a Sötét Bunkóval. A fesztiválon ott lesz továbbá a Hübris Vándorsörfőzde, az Erjesztők Klubja Székesfehérvárról, valamint kiállít az OK Brewery is.

Forrás: Origo

A rendezvényen a fentieken túl számos további sörpremier is várható: a látogatók megkóstolhatják az új kattanást, a komlós cidert, a Bors Sörfőzde hozza a Robin Hood-vonalat, ezúttal Will Scarlett, Robin Hood mostohaöccse érkezik. A Hara Punk bemutatja első lágerét, a könnyen csúszó Budapest Lagert, Köleses Bandi pedig megfőzte a Köleses Sör könnyű változatát, a Csörgőt. De most van szezonja a közös sörfőzéseknek is: a Hatodik Íz Rebák Tiborral együtt főzte meg a Thorazine Sunrise nevű új-zélandi IPA-t, a Hableány és a Gyertyános pedig a rendezvényen mutatja be új, licsis sörét. A Serforrás is elkészült a tokajis sörével.

Az új különlegességek mellett természetesen ott lesznek az olyan régi, közkedvelt márkák is a Főzdefeszten, mint a tapolcai Stari Szilva, Rizmájer búzasöre, vagy Fótról a Keserű Méz és a Romanov. A Főzdefeszt jóvoltából most nem kell külföldre utazni, ha eredeti német vagy szlovák sörre vágyunk. Ott lesznek a fesztiválon ugyanis a berlini Braufestről a Berlin Bierfabrik sörei, valamint a kiállítók között találjuk a Főzdefeszt pozsonyi Salon Piva testvérfesztiváljának legjobb szlovák kézműves söreit is.

A Dining Guide - Street Food Show szervezésében Pista bá’, Mr. Masala, a Lángos Máshogy, a Zing, a Vörös Homár, a Faszaládé és a Bakker kínálja különleges ételeit és sörkorcsolyáit a finom kézműves italok mellé.