A meglepő hibridek utolérték a húsipart. De tényleg kell nekünk lekvárral töltött kolbász?

A cronutok, duffinok, cruffinok és a hot-dogból tákolt pizzák után jogosan gondolhatta azt Welshman Liam Benett, hogy a világ vevő lesz a lekvárral töltött kolbászra. A feltaláló azt nyilatkozta a Wales Online-nak, hogy elsősorban a cronut inspirálta és tizenkét hónapjába telt, hogy rájöjjön, mit mivel párosítson össze: „Disznóhússal és eperrel indítottam, és annak ellenére, hogy senki nem gondolná, nagyon jól működtek együtt”.

A frankenstein-kolbász neve dausage lett: az angol donut (fánk) és kolbász (sausage) szavakból. Benett szerint a világon nincs jobb étel ennél a kettőnél, ezért is bátorkodott összeházasítani őket.

Liam Bennett álmaForrás: Dausage/Liam Bennett

A következő ízpárok vannak még tervben: disznó póréhagymával és fekete ribizlivel, vega dausage  málnával, és lekváros-kolbászos hot-dog.

Az ötlet megálmodója mások sikerén okulva közösségi finanszírozós kampányba kezdett a Kickstarteren, egyelőre nem túl nagy sikerrel: a bátor gasztroprojektnek egyelőre huszonhét támogatója akadt. Bár az eddig összegyűlt összeget figyelve előfordulhat, hogy összejön a célként megjelölt 2500 font. Bár a világ talán mégis jobban járna, ha ez most nem sikerülne.

Íme a frankenstein-kolbászForrás: Dausage/Liam Bennett