Ledugózták az első kadarkát

szekszárdi bor
Vágólapra másolva!
Elsőként zárta a szekszárdi borvidék hivatalos palackjába a Mészáros Borház a kadarka, kékfrankos és bikavér borait. Az egyedi palack a helyi borászok és az O-I üveggyár összefogása alapján készült. Az első tétel heteken belül az üzletekbe kerül.
Vágólapra másolva!

A különleges üveg első mintadarabjait, melyet kizárólag a Szekszárdi Borászok Céhének tagjai használhatnak, tavaly szeptemberben mutatták be a Szekszárdi Szüreti Napok alkalmából. Hazánkban az orosházi öblösüveggyárat üzemeltető olasz O-I és a borászok aktív együttműködésével megalkotott palack célja, hogy egységes arculat legyen köthető a borvidék nagy boraihoz, melyeket szigorú minőségi kritériumrendszer alapján minősítenek.

A szekszárdi bor új palackja Forrás: Origo

Szekszárdi borvidék egyik legismertebbje, a Mészáros Borház elsőként tölti a 2012-as évjáratú kadarkát és a 2013-as kékfrankost és bikavért a szekszárdi palackba – több mint 25 ezer darabot rendeltek.

Töltősoron az új palack Forrás: Origo

A 75 cl-es burgundi formára épülő palackon a város címere és neve található. Olyan színes üvegből, úgynevezett uvag színben készült az olaszországi Mezzocoronában található O-I gyárban, mely megvédi a benne lévő borokat az UV-sugárzás káros hatásaitól, ami különösen a vörösek esetében fontos.

Mészáros Pál volt az első Forrás: Origo

„Nagy öröm számunkra, hogy a szekszárdi palack története folytatódik és a Mészáros Borház minőségi borai kerülnek ebbe a különleges üvegbe elsőként. Bízunk benne, hogy a szekszárdi borászok összefogását hirdető palackok egyre több hazai és külföldi fogyasztóhoz jutnak el és egyre több borrégióban követik majd a szekszárdiak példáját” – mondta el Szabó József az O-I Magyarország Értékesítési vezetője.