Egy magát családbarátnak nevező étterem épp most készül belerondítani egy éhes család életébe: 10 ezer dollár értékű ételt ajánlanak fel azoknak a szülőknek, akik Quinoának nevezik el gyereküket. Az apropót mindössze az adja, hogy a quinoa most került fel étlapjukra.

A BJ’s Restaurant and Brewhouse egy magát családbarátként meghatározó amerikai étterem, ám amire most készülnek, az egy rossz viccnek tűnik a családokkal szemben. 10 ezer dollárt érő ételt és italt ajánlanak fel azoknak a szülőknek, akik Quinoának nevezik el gyereküket.

Hogy mi a quinoa? Egy úgynevezett álgabona: gabonaként fogyasztható, de rendszertanilag nem a gabonafélék közé tartozik. Rengeteg ásványi anyagot és tápanyagot tartalmaz, de különösen gazdag kalciumban, magnéziumban, vasban, káliumban, foszforban és cinkben. Minden esszenciális aminosav megtalálható benne; emellett gluténmentes, tehát lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Már csak hab a tortán, hogy telítetlen zsírsavakból tevődik össze és lúgosító hatással is bír.

Erről kéne elnevezni egy születendő gyereketForrás: Thinkstock

A quinoa tehát egy kifejezetten jó dolog, amíg a tányérunkban van, de nem amikor a gyerekünk viseli a nevét. A BJ’s étterem vezérigazgatója nem sokat fűzött briliáns ötletükhöz, amelynek apropója, hogy két quinoás ételt vettek fel az étlapjukra: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bemutathatjuk a két új, quinoás ételünket. Ezért akartunk csinálni valami óriásit, ami talán egy kicsit őrültség is”.

A szülőknek születési bizonyítvánnyal kell igazolniuk a névadást, és a versenynek csak egy győztese lehet, a leggyorsabb. Ha egyáltalán lehet győztesről beszélni.