Komoly emberek szólaltak meg komoly ügyben: a New York Times új guacamole receptje zöldborsót is tartalmazott, a tiltakozás összehozta az Egyesült Államok demokratáit és republikánusait.

A bátor New York Times még bátrabb újságírója, Melissa Clark nemrég tette közzé új guacamole receptjét, amelyet zöldborsóval gondolt feldobni. Ő maga is így kezdte a cikket: „Zöldborsót adni a hagyományos guacamoléhoz radikális húzásnak tűnik, amíg meg nem kóstolod, és rájössz, hogy nyilvánvalóan oda való”. 

Casus belliForrás: Táfelspicc

A lakossági felháborodás mellett Barack Obama is kiállt, aki a következő Twitter üzenetet bocsátotta útjára: „Tisztelem a New York Timest, de a zöldborsós guacamoléval nem győztek meg. Hagyma, fokhagyma, csípős fűszerek… klasszikus”.  

A politikában azonban nem csak a demokraták szeretik az avokádós finomságot. A republikánus Jeb Bush, George W. Bush öccse is tömören fogalmazta meg erélyes mondandóját: „Nem teszünk borsót a guacamoléba”. Pártja texasi kirendeltsége szerint a New York Times egyenesen hadat üzent Texasnak.