A legpuccosabb pirítós lehet a nyár slágere

bruschetta
Vágólapra másolva!
Ez a legjobb, amit tehetünk a tegnapi maradék kenyérrel és az első igazán finom, tényleg szezonjában termett paradicsommal egy nyári vacsora elején.
Vágólapra másolva!

Rengeteg étterem teszi a menüjére előételként, de sem leírva, sem elkészítve nem láttuk még úgy, ahogyan kell.

Ez a bruschetta. Ejtsd: bruszkettá.

A bruschetta nem más, mint fokhagymás, olívaolajos pirítós valamilyen feltéttel, leggyakrabban paradicsommal és bazsalikommal.

A legjobb előétel, de jól lehet lakni vele Forrás: Ács Bori

A legjobb nyári előétel, mert csillapítja az első éhségrohamot, de nem telít el úgy, hogy ne tudjuk aztán végigenni az estét. Az igazihoz nem kell paradicsomszósz, szárított fűszer, egész fokhagymadarabok, sem vöröshagyma, sem ecet. A recept sokkal egyszerűbb, bár igazán zamatos paradicsom és illatos, friss bazsalikom nélkül nem működik.

Kezdődik a paradicsomszezon, hajrá!

Alapanyagok:

  • kenyér - a legjobb, ha tegnapi
  • friss paradicsom
  • fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
Garantáljuk, hogy elfogy Forrás: Ács Bori

A kenyérszeleteket megpirítom grillen, serpenyőben vagy kenyérpirítóban. Bedörzsölöm egy gerezd fokhagymával. Apró kockákra vágott paradicsomot halmozok rá, megszórom friss, összetépett bazsalikomlevelekkel, sózom, borsozom, és olívaolajat csepegtetek rá.

Nem kell túlbonyolítani Forrás: Ács Bori

Variációk a feltétre:

  • paradicsom, mozzarella, olajbogyó
  • párolt gomba
  • articsóka
  • olajban eltett padlizsán - recept itt