Penészes kenyerek a pékségben

pékség
Vágólapra másolva!
Az új kenyér ünnepéhez közeledve több pékségben is ellenőrzést tartott az elmúlt napokban a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága. Ennek eredményeként egy budapesti üzem működését, nyomonkövethetőségi és súlyos higiéniai problémák miatt, azonnali hatállyal felfüggesztették. 
Vágólapra másolva!

Kosz, pókháló, rendetlenség fogadta az ellenőrőket abban a budapesti pékségben, ahol hétfőn reggel ellenőrzést tartottak. Az üzembe – a dolgozókon kívül – két macskának is szabad bejárása volt. Az udvaron és a pékségben boltoktól visszagyűjtött – esetenként már penészes – péksüteményeket és kenyeret tároltak.

Macska és kenyerek Forrás: Nébih

Az üzemben nyomonkövetési rendszert nem működtettek. A pékség raktárában házi készítésű kolbászokat, kisütött zsírt és fagyasztott húsokat is tároltak. Több fűszerkészítmény lejárt volt és jelöletlen zsákokban nagy mennyiségű (500 kg) zsemlemorzsát találtak az ellenőrök.

Kosz és áldatlan állapotok Forrás: Nébih

Tekintettel a higiéniai körülményekre a KÜI szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették az üzem működését. A helyszínen talált, összesen mintegy 1800 kg jelöletlen, illetve nem nyomonkövethető terméket (péksütemények, száraz kenyér, hús stb.) megsemmisíttették.

Kéttálcás mosogató, kicsit másképpen Forrás: Nébih

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható.

Penészes élelmiszer a raktárban Forrás: Nébih