A McDonald’s visszautasította a Burger King házassági ajánlatát

2015.08.27. 16:09

A Burger King nyílt levélben kérte fel legnagyobb riválisát, a McDonald’sot, hogy az idei Világbéke Napja alkalmából alkossák meg első közös terméküket, a McWhoppert, a befolyt összegeket pedig ajánlják fel jótékonysági célokra. A McDonald’s elbocsátó, szép üzenete ma érkezett meg.

Augusztus 26-án nyílt levelet tett közzé a Burger King, melyben arra kéri a McDonald’sot, fogjanak össze szeptember 21-én, a Világbéke Napján, és egyetlen napra dobják piacra első és egyetlen közös terméküket, a McWhoppert. A befolyt összegeket pedig a Peace One Day szervezet részére szerették volna folyósítani.

Mindenki marad a maga asztalánálForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A McDonald’s részéről nem más válaszolt, mint maga a vezérigazgató, aki egyértelműen elutasította a közreműködést: „Kedves Burger King! Inspirációt meríteni egy jó cél érdekében… nagyszerű ötlet. Tetszik nekünk a szándék, de azt gondolom, a mi cégeinknek ettől valami nagyobbat kell tennie. Például felnyitni az emberek szemét? Talán részt vennétek velünk egy globális törekvésben? Illetve lássuk be, kettőnk közt egy egyszerű üzleti verseny áll és nem háború, amely sok fájdalommal és szenvedéssel jár. Maradjunk kapcsolatban. Utóirat: Legközelebb egy telefonhívás is megteszi”.

Az értékítéletet olvasóinkra bízzuk. A McDonald’s mindenesetre magasra tette magának a lécet, ezek után illene valami nagyobbal előállni szeptember 21-én.