Embertelen méretű hamburgert készítettek az angolok

2015.09.02. 15:37

A világ legdurvább hamburger-menüjével készül egy angol kocsma. Versenyt hirdettek, ahol egymásnak feszül a hús meg az ember – az, hogy ki győz, még rejtély.

1,13 kilónyi húst kell befalnia annak szeptember 12-én, szombaton, aki szeretne diadalmaskodni a horsley-i The Hog fogadóban. Ne gondoljuk, hogy csak ennyi a feladat, hiszen szalonnából, tojásból, zöldségből, hagymából és krumpliból is durva dózis kerül a tálra. 

Egy család eltelne tőleForrás: The Hog / Facebook

6000 kalóriát kell megenni – ez egy felnőtt férfi kétnapi ajánlott táplálékbevitelének felel meg. Ebből csak a hús nagyjából 2300 kalória, ami elég komoly falat a maga 76,5 gramm zsiradékával. Az óriást Dave Cameron, The Hog séfje alkotta – elmondása szerint szereti vendégeit kihívások elé állítani.

Aki nyer, olcsón megússza

A verseny beugrója 10 font, vagyis nagyjából 4500 forint. Aki megeszi, annak nem kell többet fizetnie és a fogadós bukik. Aki nem bírja megenni 45 perc alatt, további 15 fonttal mehet a kasszához. Dave elárulta, szerinte lesz olyan, aki legyűri – számít a helyi futballcsapat részvételére, köztük akadhat igazi férfi, aki belapátolja a harminc centi magas, összes 1,81 kilós menüt.

A séf szereti kihívások elé állítani vendégeitForrás: The Hog / Facebook

Házi szósz és ketchup jár hozzá, mind a hely specialitása. „Eddig még senki nem evett meg egy ilyet, de a hétvégi verseny után kijelölünk egy dicsőségfalat azoknak, akik az utolsó morzsáig betakarítják.” – árulta el a séf.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK