A cukkini, ahogy a gyerekek is biztosan megeszik

Tejföllel isteni
Vágólapra másolva!
Kicsit meguntuk a cukkinit, úgyhogy palacsintát sütöttünk belőle, ami olyan jó lett, hogy még a zöldségutáló gyerek is megeszi.
Vágólapra másolva!

Ha egy kertben elkezd teremni a cukkini, akkor abba sem hagyja. Volt már belőle leves, tésztaszósz, töltöttük, leraktuk, kirántottuk, ettük mindenhogyan, a finnyás gyerek pedig mindenből kipiszkálta.

Na, mit kezdjünk még két kilóval?

Erre az esetre tökéletesek ezek a kicsi cukkiniből készült lepénykék. Palacsintának a gyerekek miatt neveztük el, bár átverni azért nem lehetett őket, a zöld színre mindenképp gyanakodni kezdtek, mégis, még a finnyásabbik is boldog volt vele.

Majdnem palacsinta Forrás: Ács Bori

A cukkini ebben az ételben kicsit édeskés marad, a palacsintáknak nagyon puha állagot ad, a sajt pedig segít jelleget adni az amúgy nem túl markáns ízű zöldségnek. Sokféle recept létezik, Nigella fetával, mentával készíti és a végén lime-ot csepegtet rá, de van, aki egyáltalán nem tesz bele sajtot.

Mi többféle sajttal pakoltuk össze és valamivel több lisztet adtunk hozzá,

majd tejföllel ettük.

Tejföllel isteni Forrás: Ács Bori

Alapanyagok:

  • egy kiló cukkini
  • 25 dkg sajt (parmezán, feta, gouda vegyesen)
  • 3 tojás
  • 18 dkg liszt
  • olíva olaj a sütéshez
  • A tálaláshoz: joghurt vagy tejföl

A cukkinit lereszelem és papírtörlőkre vagy konyharuhára teregetem szét. Állni hagyom egy fél órát, míg ki nem adja magából a felesleges levet. Egy tálba reszelem a sajtokat, hozzáadom a tojásokat, elkeverem, sózom. Belekeverem a cukkinit, majd a lisztet is.

Ilyet is készíthetünk, ha sok terem a kertben Forrás: Ács Bori

Serpenyőben nagyon kevés olívaolajt hevítek, és kiskanálnyi adagokat teszek a közepesen forró serpenyőbe. A kupacokat a kanállal ellapítom. Körülbelül két perc múlva megfordítom, és a másik oldalát is aranyszínűre sütöm. Tálaláskor tejfölt vagy natúr joghurtot csepegtetek rá.