Szimpatikus őrület a szülinapi hústorta

2015.11.03. 11:57

Ha kimondjuk, hogy születésnap, az embereknek a torta ugrik be, amely édes, színes, és gyertya is van rajta. Japánban új divat terjed, igaz, gyertya ezen is van.

A legújabb őrület a hústorta, amelyre a legjobb és legdrágább árut pakolják rá, legyen az sertés, borjú vagy tengeri csemege. Az egyszerűbbeket csak halmozzák, de aki igazán meg akarja örvendeztetni a számára kedves személyt, virágokat és őrületes formákat hoz létre a prémium húsáruból. 

Hústorta, húsimádóknakForrás: Foodbeast/Twitter

Ugyan a divat az otthoni kedvességből indult, de ma már neves grilléttermek is készítik, ahol az ünnepeltnek lefoglalt asztalhoz a pincér viszi ki. Nagyon népszerű a Tontsu nevű vendéglátóhely, amelynek jellegzetessége, hogy a vendégek maguknak sütögetik az asztalokhoz tartozó grillen az ebédjüket – az ünnepelt nem tésztát és krémet vág, hanem a parázs fölé teszi a legszebb szelet húst.

Szép márványosForrás: Foodbeast/Twitter
Ennek mi is örülnénkForrás: Foodbeast/Twitter
Rózsa, rózsa, rengetegForrás: Foodbeast/Twitter
Szépség, igaz?Forrás: Foodbeast/Twitter
Izom és zsír, szeretjükForrás: Foodbeast/Twitter