150 bordói bor egy helyen

2015.11.12. 12:59

Másodszor kapnak főszerepet Budapesten a világ legnépszerűbb szőlőfajtái. A Bordó Blend Nagy Bordói Kóstolón a cabernet sauvignon, a cabernet franc, valamint a merlot, és ezek házasításai állnak majd a középpontban.

A hűvösebb idő beálltával előszeretettel nyitják ki a borfogyasztók a tartalmas vörösborok palackjait. A legtöbb idén novemberben jó eséllyel a Bordó Blend - Nagy Bordói Kóstolón nyílik ki, ahol több, mint 150-féle nagy vörösbort kerül a vendégek elé.

A Corinthia Budapest termeiben sétáló kóstoló mellett mesterkurzusokkal is készülnek a szervezők. 12.30-tól, Szendei Gergő, borász segítségével arra a kérdésre keressük a választ, hogy mennyire adható vissza az újvilági stílus egy francia- vagy olaszországi pincészetben. Az előadáson az európai borok mellett olyan újvilágiakat is kóstolhatnak a vendégek, amelyek Magyarországon kereskedelmi forgalomban nem elérhetők.

A hűvösebb időben jobban kívánjuk a vörösetForrás: Thinkstock

A franc magyar pápája

Malatinszky Csaba, villányi borász a cabernet franc fajta egyik legelhivatottabb híve Magyarországon. A borász vezetésével különleges élményben lehet része a vendégeknek: 2015-ös hordómintákból állíthatnak össze házasítást, valamint 2 régi évjárat borát is megkóstolhatják.

17.30-tól a legsikeresebb egri borok népesítik be az előadótermet. Az Egri Borvidék borászai az idei Challenge International du Vin versenyről 6 arany, 8 ezüst és 17 bronzéremmel tértek haza. A kóstolón ezúttal a nyertes borokból kóstolhatnak a résztvevők, azok készítőinek részvételével.