Csak szeretne így bánni a késsel!

kínai séf konyha
Vágólapra másolva!
Nem a taknyos levesekről és az ízfokozóval szétcsapatott furcsa húsokról szól a kínai konyha, legalábbis a jobb helyeken. Nézzék meg ezt a videót, biztos, hogy a mesteri mozdulatok önöket is megbabonázzák.
Vágólapra másolva!

Szinte hihetetlen, hogyan bánnak az acéllal: a precíz mozdulatok és az izgalmas alapanyagok kiemelkedővé teszik a kínai séfek munkáját. Nem szimplán sebességről van szó, hanem az évezredek során kialakított tökéletes mozdulatokról.

Úgy bánnak a pengével, hogy csoda Forrás: Origo

Aki azt hitte magáról, hogy jól bánik a késsel, lehet, hogy elveszti majd önbizalmát a videó láttán. Az biztos, hogy hihetetlenül inspiratív, ahogy a bárddal dolgoznak – ők a konyhakés helyett leginkább ezt a nyeles, vékony pengéjű, éles eszközt használják.

Szelnek vele, halat tisztítanak, de ha kell, a gyújtóst is ezzel aprítják. Lecsapják a kacsa nyakát, lapjával megtörik a fokhagymát, de ha úgy hozza a pillanat, nyelét fűszertörésre is használják. A finom aprítás egyik titka a bárd tömege, hiszen saját súlyánál fogva segíti elő a precíz munkát. A kínai séfek szerint a jó konyhai munka, a papírvékonyságú csíkok lényege a ritmus és az elmélyülés – a videó szerint működik.