Először kapott Michelin-csillagot egy levesező

2015.12.02. 12:42

Sokan már azon is felkapták a fejüket, hogy egy bisztró Michelin-csillagot szerezhet, de arra, hogy egy levesező is megkapja a nagy presztízzsel járó értékelést, még nem volt példa.

Japán fővárosának, Tokiónak 217 olyan vendéglátóhelye van, amelyet már értékelt a francia eredetű étteremkalauz: 13 háromcsillagos, 51 kétcsillagos és 153 szimpla Michelin-csillagos étterem várja az éhes vendégeket – ezzel a kiemelkedő számmal ők a gasztronómiai világrekorderek. Azon, hogy egy kilencszékes rámenkifőzde is bekerüljön az illusztris helyek közé, még ott is többen meglepődtek. 

Ilyen egy Michelin-csillagos levesForrás: Tsuta / Facebook

A legfontosabb még mindig az, hogy a vevőink szeressék a ramenünket. Az ő véleményük számít – csillagot kapni sosem volt a prioritásunk.” – mondta Itami Takatosi, a Tsuta szakácsa. Konyhájukon a rendkívül népszerű, sűrű, gazdag levest főzi, amely a kelet-ázsiai konyha egyik örök klasszikusa. A Sugamo körzetben található büfé adagjai 1500-2100 forint között mozognak.

A bejáratForrás: Tsuta / Facebook

A lakótelepi konyhában is menni fog

Ha önök is szeretnének kicsit ráérezni a Tsuta hangulatára, odahaza is főzhetnek rament:

igazi, teljes étkezés egyetlen tálban, amelyet felejthetetlenné tesznek az izgalmas ízek.

Gusztus hússzeletettelForrás: Tsuta / Facebook

Ne arra a téglalap alakú zacskóra gondoljanak a kis porzsákkal, az igazi rámen egészen más. Gazdag, ízes hús- vagy zöldségleves, és a tésztán túl rengeteg minden: ress zöldségek, lágyra főtt tojás és puha hússzeletek vannak benne.

Csirkés rámen

Alapanyagok:

  • 1 liter alaplé
  • olaj
  • 1 közepes csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 2 kocka kínai tojásos tészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • hüvelyknyi friss gyömbér
  • csili
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 nagy sárgarépa
  • 2 nagy marék friss spenót
  • 4 tojás

Kevés olajon megpirítom a kockákra vágott csirkemellet, egy merőkanálnyi alaplevet öntök rá, és fedő alatt, alacsony lángon 10 percig párolom. Egy kis lábosban vizet forralok, amikor forr, beleteszem a tojásokat, és 7 percig főzöm.

Mikor kész, hideg vízben hagyom őket lehűlni. Miközben a tojás és a csirke fő, előkészítek minden mást: a gombát felszeletelem – ha szárított gombát használok, előtte forró vízbe áztatom, a gyömbért és a fokhagymát lereszelem, a répát is lereszelem, a spenótot laskára vágom.

Minden benne van, ami kell, otthon is megfőzhetőForrás: Ács Bori

Ha a csirke puha, hozzáadom a gyömbért, a fokhagymát és a szójaszószt, majd felöntöm az alaplével. Felforralom, beleteszem a gombát és a tésztát. 3 perc múlva elzárom alatta a lángot. A tányérokba rendezem a megpucolt tojásokat, a répát és a spenótot, ezekre merem a forró levest.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK