Nem kell Bécsig menni az adventi vásárért

2015.12.04. 12:30

Évről évre sokan utaznak Ausztriába, hogy a bécsi adventi vásáron egyenek, igyanak, feltöltődjenek. A hat eurós lángosokon túl a távolság, a parkolás és a nyelvtudás hiánya is problémát okozhat. Nem véletlen, hogy egyre többen valamelyik budapesti rendezvényt választják – hangulatban itt sincs hiány.

A Bazilika előtti Szent István tér és a Zrínyi utca középtempós forgatagába látogattunk el, hogy megtudjuk, mit érdemes enni és inni az adventi napokban az arra járóknak. A tér egyik attrakciója minden évben a korcsolyapálya, amit hangulatos fényeivel ölel körül a sok-sok stand. 

Adventi kapu a Bazilika előttForrás: Zirig Árpád

A gyertyák, a fényfüzérek és a középső kék díszítésű karácsonyfa megalapozzák a délutánt – olyan észrevétlenül kívántunk rá a forralt borra, hogy magunk is meglepődtünk. A sima tea három decije 350-450 forint, a forralt bor 800 és 1000, míg a puncs, vodkás-gyümölcsös-tea bizony ezer forint fölött van.

Vidékies dizájn BudapestenForrás: Zirig Árpád

Úgy tűnik, a külföldiek legényesen pálinkáznak – talán ettől jött meg a vásárlói kedvük, hisz a csecsebecsés standoknál magyart alig láttunk. A büféknél és a food truckoknál már vegyesebb a nemzetiségi összetétel, úgy tűnt, a környező épületekből többen lefutottak egy különleges ebédre.

Nem mindenki Bécsbe megyForrás: Zirig Árpád

1000 alatt kihívás enni, egy személyre nyugodtan számoljunk 1500-2000 forintot, de simán otthagyunk 3000-et, ha valamit innánk is hozzá. Árban ott járunk, mint az osztrákok, de a benzinnel talán spórolhatunk annyit, hogy megérje.

A mexikói büfénél is érdemes megállni pár falatraForrás: Zirig Árpád

Görgessék végig képválogatásunkat, s ha valami finomságra rákívánnak, ne feledjék: ezért csak Budapest belvárosáig kell menni, vásározni Magyarországon is lehet.

A japán lányok dícsérték a tócsnitForrás: Zirig Árpád
Cipóban a gulyásleves, a külföldiek dícsértékForrás: Zirig Árpád
Sok arra járó dícsérte a rusztikus berendezéstForrás: Zirig Árpád
Magyaros kolbászos ebédForrás: Zirig Árpád
Készül a balkáni pljeskavicaForrás: Zirig Árpád
A Befaló Bill az amerikai stílusú BBQ-t kínáljaForrás: Zirig Árpád
Bőséges kínálat húsevőknekForrás: Zirig Árpád
Balkáni ízek az asztalonForrás: Zirig Árpád
Szicília csemegéket is kínálnak BudapestenForrás: Zirig Árpád
Forralt bor vörösbőlForrás: Zirig Árpád
Alkoholos is, forró is, passzol Gergely Edit remek könyvéhezForrás: Zirig Árpád
Bogyós gyümölcsök kerülnek a teábaForrás: Zirig Árpád
Még nincs túl hideg, de volt, aki örült a meleg italnakForrás: Zirig Árpád
Magyaros kolbászos ebédForrás: Zirig Árpád
Ön is adhat borravalótForrás: Zirig Árpád
Vöröshúsok, rák? Ugyan, ugyan...Forrás: Zirig Árpád
Gnocchi, azaz nyoki, ebből ered a magyar nokedli szó - ez volt a legkisebb food truckForrás: Zirig Árpád
A karácsonyi teás italba itt vodka kerültForrás: Zirig Árpád
A sajtburgerre vágyók kedvence lehetForrás: Zirig Árpád
Óriási buci, méretes sajt, szerettükForrás: Zirig Árpád
A Kolbice mini falatkái: kicsik, de finomakForrás: Zirig Árpád
Még nincs óriási tömeg, naná, ezres egy forralt borForrás: Zirig Árpád
A Zing hamburgerese tér-idő ugrást hajt végreForrás: Zirig Árpád
Finom liofilizált, azaz hidegen szárított málna az akácmézbenForrás: Zirig Árpád
A jégpályánál áll a karácsonyfaForrás: Zirig Árpád
Négyzetes fánkok a Boxnál: nem csak kockáknak!Forrás: Zirig Árpád

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK