Kukacos és penészes húsok a nagykereskedésben

2015.12.07. 09:49

Kukacos húsokat, penészt és koszt találtak a hatóság emberei egy budapesti húsnagykereskedésben. A tulajdonos hozzávetőleg egymillió forintos bírságra számíthat. 

Az egység takarítatlan, a termékek jelentős része jelöletlen volt. Az eljárás során több mint 3,5 tonnányi terméket kellett a szakembereknek lefoglalniuk és megsemmisíttetniük. Az ellenőrzés óta az üzletben a higiéniai hibákat kijavították, így tevékenységüket folytathatják.  

Forrás: Nébih

November végén tartottak ellenőrzést a Nébih munkatársai a budapesti húsnagykereskedésben. Az egységben a kereskedelmi tevékenység mellett húsdarabolást, csontozást is végeztek. 

Forrás: Nébih

Az épület erősen szennyezett, takarítatlan és zsúfolt volt. A darabolóhelyiségben a kézmosáshoz nem állt rendelkezésre meleg víz, nem működött az eszközfertőtlenítő, penészfoltos volt a hústőke, a csontgyűjtő ládában pedig légylárvák nyüzsögtek. A rossz higiéniai állapotok miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették a szakemberek. 

Forrás: Nébih

Az ellenőrzés során a KÜI munkatársai megállapították, hogy a termékek jelentős része jelöletlen, nem nyomon követhető, illetve lejárt fogyaszthatósági idejű, de találtak penészes füstölt árut is. Az akció során több mint 3,5 tonna terméket kellett kivonni a forgalomból és azonnali megsemmisítésre utalni.

Forrás: Nébih

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK