Ezek nélkül is lehet főzni, de minek?

2015.12.14. 18:17

A konyhai felszerelések piaca egy olyan terület, amely olykor a dizájnereket is megihleti. Vannak hasznos, de ronda, illetve haszontalan, de legalább vicces darabok. Ezek közül szemezgettünk.

Enni minden nap kell, így az életünk egy jelentős részét a konyhában töltjük. A sütés-főzés klasszikus eszközei ott vannak minden otthonban, miközben a piacon újabb és újabb termékek tűnnek fel. Első ránézésre a jó részük hiánypótlónak tűnhet, azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy előbb-utóbb a fiókok legmélyére kerülnek. Lássuk, mi mindenről próbálják elhitetni velünk, hogy szükségünk van rá.

A húspogácsa-formázó

Alakra hibátlan lesz a húspogácsaForrás: Kitchencompany.com

A hamburger legfontosabb része valóban a húspogácsa. De tényleg fontos, hogy tökéletesen szabályos legyen? Ennek az eszköznek mindenesetre az a célja, hogy mértanilag hibátlan darabok kerüljenek ki belőle. Akár egy középre illesztett lyukkal is.

Minimalista fokhagymakinyomó

Kétségeink vannak a praktikusságát illetőenForrás: Uncommongoods

Ez az egyszerű eszköz a hagyományos kinyomókat hivatott forradalmasítani. A letisztult forma és a könnyen tisztíthatóság meggyőző lehet, azonban mielőtt rányomnak a rendelés gombra, lenne néhány észrevételünk: a felület, amin szétnyomjuk a hagymát, ragaszos lesz, szemben a megszokott eszközzel, amely tulajdonképpen a levegőben végzi el a piszkos munkát. A nyitott munkafolyamat azt a veszélyt is magában hordozza, hogy a nyomás hatására kispriccelő fokhagymalé nem lefelé, hanem egyenesen a szemünkbe szökken majd.

Bagel-guillotine

Fő a biztonságForrás: Williams-sonoma.com

A francia forradalom legkedveltebb kivégzőeszközét idézi ez a szerkezet, amely a biztonságos bagelfelvágás miatt jött létre. Az egyik műanyag tárolóba belehelyezzük az egész pékárut, majd a másikkal – amelyben a penge található – lesújtunk rá.

Befőttesüveg-lecsavaró

Így már könnyebb lesz?Forrás: Williams-sonoma.com

A csavaros befőttesüveg teteje általában két okból nem adja meg magát: az egyik, ha elcsúszik rajta a kezünk, a másik, ha valami miatt tényleg túlzottan szorul – például a túlcukrozott kompót odaszáradt levétől. Egy kisebb szilikondarab azonban megoldani látszik minden háztartás problémáját.

Pizzamelegítő

Egy melegítő, pizzára szabvaForrás: Walmart

Ezen az eszközön csak pizzát, vagy ahhoz hasonló tárgyat melegíthetünk. Bár úgy tűnik, hogy ez kicsit kevés ahhoz képest, hogy mennyi helyet foglal el a konyhában, a gyártók azzal próbálnak meggyőzni minket, hogy csak ez az eszköz képes tökéletesen ropogósra melegíteni a már hideg és ruganyos tésztát.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK