Egy Pest megyei húsnagykereskedést ellenőrzött december elején a NAV Pest Megyei Adóigazgatóságának megkeresésére a Nébih Kiemelt Ügyek Igazgatósága. Az eljárás során összesen több mint 22 tonna terméket foglaltak le a szakemberek, valamint felfedeztek egy engedély nélkül működő girosz-előállító üzemet is.

A húsnagykereskedés ellenőrzése során jelöletlen és nem nyomon követhető termékeket találtak, emellett megállapították, hogy az üzemben a bontási, darabolási tevékenységről nem vezettek dokumentációt. A jelöletlen baromfitermékek Lengyelországból érkeztek EKÁER-szám nélkül, míg a lefoglalt marhahústermékeknek a nyomon követése nem volt megfelelő. 

Ebben készült a húsForrás: Nébih

A nagykereskedés mögötti épületben egy engedély nélkül működő girosz-előállító üzemet is felfedeztek az ellenőrök. Az ott dolgozók az ellenőrzés megkezdésekor elmenekültek a helyszínről. Az üzemben rossz higiéniai körülmények között, betonkeverőben készült nagy mennyiségben a girosz. A fellelt dokumentumok alapján számos fővárosi giroszoshoz szállítottak az üzemből. 

Jelöletlen termékekForrás: Nébih

A Nébih valamennyi helyiséget hatósági zár alá helyezte, és elrendelte az ott fellelt 22 tonna baromfi-, pulyka-, marhahús, joghurt és fűszerek megsemmisítését. Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. 

Milliós bírság várhatóForrás: Nébih