Karácsonyra sört? Van magyar is, de nem mind finom

2015.12.19. 15:33

Karácsonyra sört? Idehaza ez még nem megszokott, de vannak olyan vidékek, ahol az ünnepi ital alapja a maláta. Érdemes-e átszokni, vagy maradjunk a megszokott borunknál?

Az ünnepi sörök hagyománya nem mostani hóbort: már évszázadokkal ezelőtt készítettek ilyet a főzdék – Belgiumban például a szerzetesek ezzel köszöntötték Jézus születését. Extra ízek, magasabb alkohol jellemezte az italokat. Ez a hagyomány máig megmaradt, szóval aki ezeket inná sorban, vigyázzon, mert elvesztheti a talajt a lába alól!

Karácsonyi sörök az irodábanForrás: Zirig Árpád

Már magyarok is

Idehaza is egyre több bolt kínálja a külföldi márkákat, de hazai főzdék söreibe is belefuthatunk. Körbekocogtuk a szakboltokat, vásárolgattunk, majd kihasználva az Origo irodaházának széles párkányát, behűtöttük a készletet.

Alkoholos csemegék soraForrás: Zirig Árpád

Látták volna a kollégák arcát: szerelmesen elmerengve néztek ki az ablakon, de ne higgyék, hogy az alant elterülő Óbuda gyönyöreire fókuszáltak volna – mindannyiuk a palackok nyakát fixírozta.

Fotósunk, Szabó Gábor is velünk tartottForrás: Zirig Árpád

Az összekötő elem a karácsony

Elég nagy a szórás: nemcsak árban, hanem ízben és minőségben is. A legdrágább az amerikai Rogue volt, amelynek 6,5 decis palackjáért 2400 forintot kértek. Sajnos ez nem tükrözte a tesztelés során megszerzett pozícióját, hiszen a mezőny hátsó felében végzett.

Kupaktanács az asztalonForrás: Zirig Árpád

Az összesített vélemények alapján a belga Bush de Noel lett az első, ezüstöt kapott a szintén belga Delirium, míg a dobogó harmadik fokán a Brewdog Santa Paws végzett. Az utolsó helyen egyöntetűen a Hopfanatic Christmas Singularity kötött ki – biztos nem vagyunk elég tökösek a tökös sörökhöz, de érthetetlenül rossz volt.

Kíváncsiak a részletekre? Lapozzanak!

Előző
  • 1
  • 2
Következő