Sosem találná ki, egyesek mit esznek reggelire

tortadara
Ez nem egy csintalan gyerek műve, hanem nemzeti reggeli
Vágólapra másolva!
Van egy élelmiszeripari termék, amit itthon legfeljebb díszítésre használunk, de mivel általában rossz minőségű, legtöbben arra sem. Egy nyugat-európai országban azonban ez a reggelik elengedhetetlen kelléke.
Vágólapra másolva!

Rossz minőségű kakaóbevonó, szórható formában - ismerjük, gyerekkorunkban a szülői tiltás ellenére úgy öntöttük a szánkba, mint a vizet. Talán már akkor sem az íze miatt, hanem mert jó móka volt. Hollandia azonban máshogy látja.

Először is tudni kell róluk, hogy Észak-Amerika mellett ők is a mogyorókrém nagy barátai, és rengeteg változatát ismerik. Az itthon kaphatókkal ellentétben azonban majd' az összes fajta finom is. Az átlagos, közértekben fellelhető édes pékáruk olyanok, hogy akár esőben is hajlandóak biciklire ülni miattuk – ezt tapasztalatból írjuk.

Mindezekkel azt akartuk felvezetni, hogy a szupertudatosnak hitt hollandok – a cukrokra fittyet hányva – meglepően édesszájúak. Jöjjön tehát a nagy leleplezés, a tortadara. Ez az, amit a vajas kenyerükre szórnak. Állításunkat képekkel támasztjuk alá.

#hagelslag

A photo posted by @phi_is_161803398874989 on

#hagelslag

A photo posted by Ben (@bendoom) on

HAGELSLAG #chocolatesprinkles #food #darkchocolate #fairtrade #coffee #missingdutchfood #ukraine #hagelslag

A photo posted by Stefanie Ford Rorije (@stefanie.ford) on

Ez nem egy csintalan gyerek műve, hanem nemzeti reggeli Forrás: juulepuul_/Instagram

A kreáció neve hollandul Hagelslag, ami magyarul azt jelenti, jégeső.

Kipróbálnák? Rászoknának?