A tokaji önkormányzat rendelete szerint jövő év elejétől tilos PET-palackban bort árulni, illetve árubemutatás céljából kihelyezni. A döntés azonban csak a közterületeken tiltja meg a flakonos bor kereskedelmét: az üzletekben továbbra is kapható lesz a közkedvelt kiszerelés.

A tokaji önkormányzat decemberben elfogadott, közterület-használat rendelete szerint jövő év január 1-jétől tilos lesz műanyag-és PET-palackban forgalmazott bort árulni, illetve árubemutatás céljából kihelyezni – adta hírül a Hegyalja.info.

Ennek Tojaban végeFotó: Origo

Ez azt jelenti, hogy az üzletekben továbbra is kapható lesz flakonos bor, de a boltok előtt és az utcákon már nem árulhatják. A város honlapján megjelent határozat szerint a szabályok megsértése 200 ezer forintos bírsággal is járhat. Mindesetre érdekes jelenség, hogy az ország legismertebb borvidékén ezt így kell szankcionálni. Igaz, hogy míg más településeken maguk a szolgáltatók döntötték el, hogy nem árulják ilyen módon a bort, addig Tokajban csak néhány borász cselekedett így.