Most megveheti Diana hercegnő esküvői tortáját

Prince Charles, Prince of Wales Horizontal Diana hercegnő esküvői torta
Így fest a műemlék torta
Vágólapra másolva!
Az angol királyi relikviák mindig felkeltik az emberek érdeklődését, különösen, ha egy olyan hercegnőről van szó, akinek élete és halála sok nyitott kérdést hagyott maga után. Bár a torta, amelyet most elárverezni készülnek, tönkrement házasságának jelképe – de ettől nem kevésbé értékes, sőt.
Vágólapra másolva!

A kilencvenes évek egyik legszomorúbb, egyben legemlékezetesebb eseménye Diana hercegnő párizsi autóbalesete volt. Halála sok kérdést hagyott maga után, és

számos összeesküvés-elmélet alapjául szolgált.

Diana ekkor már túl volt a váláson és a királyi családdal való szakításon.

Esküvői fotó 34 évvel ezelőttről Forrás: Origo

Élete, házassága, jelleme a mai napig nagy érdeklődésre tart számot. Most, 34 évvel Károly herceggel való házasságkötése után elárverezik az esküvői torta egy szeletét. A jelenlegi tulajdonosa egy Los Angeles-i férfi, David Avery, aki 315 ezer forintnál szabta meg az árverezés kezdetét.

Így fest a műemlék torta Forrás: AFP/Ben Stansall

Az aukció egyik szervezője elmondta: „Diana és Károly esküvője óriási érdeklődés mellett zajlott, és ez a mai napig nem lankadt. Diana személye még mindig komoly hívószó”.

A relikvia egy gyümölcs ízesítésű sajttorta, amely állítólag még mindig ehető formában van. A kezdetektől

nagyon vigyáztak rá, alkohol segítségével tartósították.

Bár nem valószínű, hogy új tulajdonosa meg szeretné majd enni a huszadik század egyik legtöbbet emlegetett esküvőjének egy szeletét.